Batavia Groep

Korte productbeschrijving

Batavia Groep helpt woningcorporaties met het verbeteren van hun vastgoedsturing door het inzetten van innovatieve software en kennis. Hierdoor krijgen corporaties inzicht in de financiële en maatschappelijke prestaties van hun vastgoed, op strategisch, tactisch én operationeel niveau. Dit doen wij voor 60 corporaties die samen bijna 1.000.000 woningen beheren.

Onze visie
Wij zijn toonaangevend in vastgoedsturing en vastgoedinformatie bij woningcorporaties. Wij helpen woningcorporaties met het verbeteren en professionaliseren van hun vastgoedsturing door het inzetten van innovatieve software en kennis. De applicaties die ons daarbij ondersteunen zijn het Portfolio- en Assetmanagement Model (PAM), Het Vastgoed Informatie Portaal (VIP) en in de nabije toekomst met de VastgoedCloud.

Batavia Groep opereert op het snijvlak van hoogwaardige kennis van vastgoedsturing en high-end software ontwikkeling. Onze organisatie laat zich kenmerken als professioneel, deskundig, betrouwbaar, oplossingsgericht en innovatief.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • SaaS
  • Cloud

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft

Toekomstvisie

Bij Batavia Groep zijn we voortdurend bezig met het doorontwikkelen van onze producten. Zoals eerder al aangekondigd is Batavia Groep druk bezig met onze nieuwste innovatie: de VastgoedCloud. Tussen nu en 2022 transformeren wij ons gehele productenportfolio naar dit compleet nieuwe platform in de cloud. Met de VastgoedCloud verbinden we de bouwkundige, administratieve en financiële werelden van het vastgoed met elkaar. De VastgoedCloud is hét vastgoedmodel van de toekomst en bron voor analyse, sturing en verantwoording binnen vastgoedsturingsprocessen.

Om in de toekomst deze VastgoedCloud op je scherm te kunnen tonen, lanceerden we eerder al een nieuwe moderne interface, het Vastgoed Informatie Portaal (VIP). VastgoedCloud nu al opgenomen in compliancy register VERA 3.2 Twee weken na de lancering van de VastgoedCloud op onze klantendag in december 2019, werd het platform al opgenomen in het compliancy register van VERA! Dit betekent dat klanten van Batavia Groep serieus werk kunnen gaan maken van het verbeteren van datakwaliteit en het verbinden van bronnen, systemen en partijen rondom vastgoeddata.

Met het VastgoedCloud-platform zorgen wij voor de transformatie van niet-gestandaardiseerde gegevens uit ERP-systemen, expertsystemen en andere bronnen naar het VERA gegevensmodel. Tegelijkertijd is VastgoedCloud zelf ook een bronsysteem voor vastgoeddata waarvoor geen centrale registratie is geborgd (denk aan persoonlijke of afdelingsspecifieke Excel-bestanden).

Referenties

Wij werken samen met 60 corporaties, waaronder: Mitros, Actium, Woonbedrijf Eindhoven, Parteon, de Alliantie, Wooncompagnie, Bo-Ex, Waterweg Wonen, Elan Wonen, Eigen Haard, Wonen Limburg, Mooiland, Vivare, Woonforte, Portaal, GroenWest, Wetland Wonen, Woonplus en Volkshuisvesting Arnhem.

Bedrijfsprofiel

Batavia Groep is een innovatief software- en adviesbureau voor woningcorporaties, gevestigd in Amsterdam. Wij zijn specialist in portefeuille- en assetmanagement en hoogwaardige kennispartner voor vastgoedsturing. Batavia Groep helpt corporaties bij het verbeteren van de vastgoedsturing en de vastgoedinformatie door het leveren van hoogwaardige software en dienstverlening. Wij verbinden daarvoor strategie aan operatie en combineren alle kennisgebieden binnen de woningcorporatie. Dit doen wij voor 60 corporaties die samen bijna 1.000.000 woningen beheren.


Aantal medewerkers: 25
Aantal klanten in corporatiemarkt: 60
Actief in corporatiemarkt sinds: 1999

Contactgegevens

Batavia Groep
Suikersilo Oost 9, 1165 MS Halfweg
020 - 5141040

info@bataviagroep.nl
https://www.bataviagroep.nl

Batavia Groep in het nieuws