CNS

Korte productbeschrijving

CNS levert BI-oplossingen speciaal voor de corporatiebranche. Met ons platform kunt u snel kwal itatief goede informatie inzetten voor efficiënte rapportage en verantwoording. Diepgaande kennis van BI, gecombineerd met jarenlange ervaring binnen de sector maken dat onze oplossingen relevante rapportages leveren, opgebouwd vanuit branchestandaards. Bovendien neemt CNS de verantwoordelijkheid voor het beheren van integraties met operationele systemen. 

Governance en vrijheid 
Hogere verantwoordingsdruk brengt strenge eisen aan data governance met zich mee. Maar ook de interne informatiehuishouding vereist een stevige grip op de kwaliteit van rapportage. Het ad hoc analyseren van problemen en het stimuleren van innovatie vraagt daarentegen vrijheid en zelfstandigheid. Data governance en vrijheid staan vaak op gespannen voet met elkaar, maar dat hoeft niet. Connected Reporting van CNS geeft corporaties controle over informatie waar nodig en vrijheid met goede datakwaliteit voor gebruikers. 

Verantwoording 
Vanuit het CNS rapportage-platform kunt u zeer efficiënt voldoen aan uw verplichtingen tot verantwoording. Hoewel extracomptabele wijzigingen worden geminimaliseerd, zien we dat deze voorlopig noodzakelijk blijven bij externe verantwoording. CNS faciliteert verantwoording met een druk op de knop zoveel mogelijk, waarbij de aangeleverde informatie altijd te herleiden is, ook de handmatige wijzigingen. 

Datakwaliteit 
Het bovenstaande staat of valt met een goede kwaliteit van data. Sterker nog, datakwaliteit heeft rechtstreeks invloed op de resultaten van de organisatie. Om de datakwaliteit te verbeteren, zal deze eerst objectief moeten worden gemeten. DQ Monitor van CNS geeft meetbare kwaliteitsverbetering via corporatie-specifieke modules. De eenvoud van het product maakt het mogelijk om zelf aan de slag te gaan of met ondersteuning van onze dataexperts.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • In huis/lokaal
  • SaaS
  • Cloud
  • Private cloud

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft

Toekomstvisie

Voor de nabije toekomst zien wij een ver dergaande standaardisatie en stroomlijning van gegevensuitwisseling. Big Data en kunstmatige intelligentie geven mogelijkheden om steeds grotere hoeveelheden data efficiënt in te zetten. Uiteindelijk zal dit resulteren in nieuwe processen en werkwijzen die verankerd zijn in de dagelijkse werkzaamheden gebruikmakend van moderne ICT. 

Het managementinformatiesysteem van de toekomst ondersteunt het innovatieve, ad hoc gebruik van zo veel mogelijk databronnen en analysetechnieken en kan de resulterende veranderingen in bedrijfsvoering snel opnemen voor structurele rapportage. Dit is noodzakelijk voor het lange termijn succes van innovaties en om de verantwoording aan te sluiten op nieuwe processen.

Referenties

O.a. Stadgenoot, Mitros, Actium, Rochdale, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Sociale Verhuurderse Haaglanden

Bedrijfsprofiel

CNS is de stabiele en ervaren aanbieder van Business Intelligence oplossingen voor woningcorporaties. Corporaties door heel Nederland maken gebruik van snelle en betrouwbare managementinformatie vanuit onze oplossingen. Onze kracht schuilt in diepgaande BI- en sectorkennis waarmee wij alle afdelingen ondersteunen in het op orde brengen en houden van hun  informatievoorziening.


Aantal medewerkers: 19
Aantal klanten in corporatiemarkt: 35
Actief in corporatiemarkt sinds: 1999
Gebruikersvereniging: CNS Gebruikersgroep Managers en gebruikers en CNS Gebruikersgroep DQ

Contactgegevens

CNS
Maarssenbroeksedijk 13B, 3542DL Utrecht
088 388 0005

info@cns.nl
https://www.cns.nl

CNS in het nieuws