Siderian

Korte productbeschrijving

Dat de wereld in een rap tempo digitaliseert is geen nieuws, toch is het voor veel organisaties een uitdaging om deze transformatie zo efficiënt mogelijk te realiseren. Onze missie is om elke woningcorporatie in Nederland, groot of klein, te kunnen ondersteunen en ontzorgen tijdens hun digitale transitie. Uit deze missie is in 2016 vanuit Siderian B.V. het platform Siderian Cloud ontstaan: een cloud gebaseerd product dat bestaat uit 3 modules. Siderian Cloud is volledig modulair: Business Process Management, Business Intelligence en Data Management. Iedere woningcorporatie is uniek en staat voor zijn of haar eigen uitdagingen, daarom geloven wij ook niet in één standaardoplossing. Door diverse modules te combineren kunnen wij elke woningcorporatie ondersteunen met hun digitale transitie. Het product heeft de focus op efficiënter werken door o.a. te automatiseren en waarbij data (actief) wordt gebruikt om te sturen binnen de organisatie. Met deze focus kunnen processen volledig digitaal worden uitgevoerd, waarbij alle output te analyseren is. Daarnaast richten we ons op informatievoorziening, die altijd van 100% correcte datakwaliteit moet zijn met de Datakwaliteitscan. Met een standaard datawarehouse kunnen we iedere woningcorporatie binnen twee weken van visuele informatie voorzien. Hoe we ons onderscheiden? Door een modulair product in de markt te zetten kunnen we ons altijd aanpassen aan de standaard en wensen van iedere woningcorporatie, zodat er altijd een 100% passende oplossing is én de continuïteit wordt gewaarborgd. Hierbij zijn er binnen het platform talloze uitbreidingsmogelijkheden: meer processen? meer data(bronnen)? meer dashboards? Geen probleem, met slechts één partner garanderen wij een succesvolle digitale transformatie!

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • SaaS

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft

Toekomstvisie

In de nabije toekomst zien we steeds meer features en toepassingen die voor nóg meer ondersteuning en ontzorging gaan zorgen. Met onder andere de inzet van AI en Big Data willen we niet alleen reactief ondersteunen, maar ook voorspellingen kunnen doen op diverse fronten. Zo kan het beleid op den duur gebaseerd worden op predictieve informatievoorziening, waarmee de klant nóg meer resultaat kan boeken met minimale middelen.

Daarnaast zien we de toekomst een stuk eenduidiger voor de klant, waarbij men zelf eenvoudig weet welke (IT) oplossing een volgende stap is in de digitale transformatie. Volgens onze visie ben je namelijk nooit klaar met 'transformeren', wél is onze missie om deze transformatie zo eenvoudig en transparant mogelijk te laten verlopen.

Referenties

In de jaren dat we actief zijn binnen de woningcorporatie-sector hebben we een aantal mooie projecten mogen realiseren. Zo hebben we onlangs bij Omnia Wonen het woningopname-proces gedigitaliseerd, waardoor zij met enkel een tablet de staat van iedere woning opnemen. Daarnaast monitoren zij dagelijks de datakwaliteit met de VERA Datakwaliteitscan. Voor Omnia Wonen hebben we tevens hun Enterprise Datawarehouse geleverd, hiermee leggen zij een sterke basis voor hun Business Intelligence strategie. Bij Woonbron hebben we in 2021 het digitale geluidsoverlast proces ontworpen, waarmee zij een nieuwe stap in de richting hebben gezet van een digitale corporatie! Klanten binnen andere sectoren zijn bijvoorbeeld Nespresso.

Bedrijfsprofiel

Siderian is de allround IT-partner voor iedere woningcorporatie. Met een breed cloud-product ontzorgen we woningcorporaties op het gebied van processen, data en informatie. Onze kracht zit in de combinatie van marktkennis en IT, waarbij de klant leidend is in de vormgeving van de oplossing. Naast onze grootschalige kennis binnen de woningcorporatie sector brengen we technische kennis mee naar onze klant, waarbij we een goed onderbouwde relatie kunnen leggen tussen bedrijfsontwikkelingen en IT-oplossingen. Binnen onze jonge organisatie zijn de banden kort, waardoor snel en efficiënt schakelen ons sterke punt is.


Aantal medewerkers: 11
Aantal klanten in corporatiemarkt: 6
Actief in corporatiemarkt sinds: 2016

Contactgegevens

Siderian
Spacelab 43, 3824 MR Amersfoort
085 130 1833

info@siderian.com
https://www.siderian.com

Siderian in het nieuws