Aareon neemt de Square DMS Groep B.V. in Nederland over

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met deze overname vergroot Aareon haar positie als marktleider in Europa. Square DMS Groep B.V. is een vooraanstaande leverancier van ECM-oplossingen in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Aareon Nederland B.V., de Nederlandse dochter van Aareon AG (Europa’s grootste consultancy- en softwarehuis voor de vastgoedmarkt), heeft met ingang van 1 oktober 2015 100% van de aandelen van Square DMS Groep B.V., Grathem, verworven.

Square DMS Groep B.V. levert ECM-oplossingen (ShareWorX) voor hoofdzakelijk woningcorporaties in Nederland en België. Bij casemanagement kan alle relevante documentatie rondom een zaak digitaal worden samengevoegd en opgeslagen. Door al deze informatie in het zaakdossier aan alle partijen beschikbaar te stellen, overal en altijd toegankelijk, kunnen zaken sneller en efficiënter worden afgehandeld.


Naast haar moderne product voor zaakgericht werken, vormt ook daaraan gerelateerde consultancy een belangrijk onderdeel van haar activiteiten. Bijna 30% van de Nederlandse markt (uitgedrukt in aantallen verhuureenheden) maakt gebruik van de oplossingen van Square DMS.

Dr. Manfred Alflen, voorzitter van de directie van Aareon AG: “Door de overname van de Square DMS Groep B.V. vullen wij ons productportfolio aan. Ook internationaal zullen klanten van de Aareon Groep profiteren van onze verworven expertise.”

Martin Holwerda, algemeen directeur Aareon Nederland B.V.: “Dankzij deze overname kunnen wij een moderne ECM-oplossing bieden aan de vastgoedmarkt in Nederland. Op deze manier bieden wij onze klanten op een effectieve wijze maximale ondersteuning.”

Leon Heber, een van de algemeen directeuren van Square DMS Groep B.V.: “Toetreding tot de Aareon Groep betekent dat we voortaan onderdeel uitmaken van Europa’s grootste consultancy- en softwarehuis voor de vastgoedmarkt en kunnen wij onze expertise aanbieden op Europees niveau. Bovendien zal de nauwe samenwerking en internationale uitwisseling van kennis bijdragen aan de snelle ontwikkeling van nieuwe oplossingen.”

Bron: Aareon


Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2015 te bekijken.