Alklima: No-regret oplossingen voor gasloze woningen en minder CO2-uitstoot

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties staan voor enorme duurzaamheidsopgave. Hoe vlieg je deze het beste aan en maak je je bezit klaar voor de toekomst? Alklima vertelt er op 22 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met Adjunct Directeur Erwin Tuijtel.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Duurzame oplossingen voor verwarmen, tapwater, koeling en ventilatie, op basis van warmtepomptechniek. Zowel voor bestaande woningen als nieuwbouw.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Advies over verduurzaming van de bestaande voorraad.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
De gebouwde omgeving is goed voor 35 procent van de totale CO2-uitstoot, vanwege de verwarming van deze gebouwen. Huishoudens maken hier 70 procent van uit. Als je dan bedenkt dat woningcorporaties bijna een derde van de totale woningvoorraad in Nederland in handen hebben, dan begrijp je dat corporaties een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot door de bebouwde omgeving.

Wij kunnen adviseren in all-electric ready warmtepompen om de woningcorporatie bij mutatiewoningen een flinke stap te laten maken in hun energie-index. Onze all-electric ready oplossing biedt een no-regret oplossing op basis van warmtepompen waarin de corporatie in staat is in de toekomst volledig van het gas af te gaan en daarmee CO2 te besparen.

Alklima is op CorporatiePlein te vinden op stand 58.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Alklima