Apptimize: Corporaties ondersteunen een prettige leefomgeving te bieden aan bewoners

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Leefbaarheid is voor steeds meer corporaties een belangrijk thema waarop wordt gestuurd en geacteerd. Maar hoe houd je grip op de actuele status van leefbaarheid en verbeter je dit zodat je efficiënt een prettige leefomgeving creëert? Apptimize vertelt hier op 14 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken voorafgaand alvast met Co-Founder Pieter Swarte.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
De visie van iedere woningcorporatie is een prettige leefomgeving bieden aan haar bewoners. Steeds meer beheerders van gemeenschappelijke ruimtes – zoals portieken, galerijen en tuinen – werken daarom met beeldkwaliteit. Belangrijk bij de inzet van beeldkwaliteit als tool is uniformiteit en het ‘door de ogen van de bewoners kijken’. Bijvoorbeeld: wanneer is schoon ook daadwerkelijk schoon? Na hoeveel beschadigingen vindt reparatie plaats? En hoeveel obstakels zijn acceptabel in de entree? Door gezamenlijk vast te stellen wat wel en niet acceptabel is, wordt het subjectieve zoveel mogelijk objectief. Het Apptimize Platform heeft een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld die het werken met beeldkwaliteit digitaal ondersteunt.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Voor het antwoord op de vraag hoe het Apptimize Platform bijdraagt aan het in kaart brengen van gemeenschappelijke ruimtes in wooncomplexen op basis van schoon, heel en veilig. Op onze stand vertellen we bezoekers kort wat beeldkwaliteit inhoudt, waar het voor ingezet kan worden en geven we door middel van concrete voorbeelden vanuit woningcorporaties aan hoe beeldkwaliteit de dagelijkse praktijk ondersteunt. Bezoekers kunnen een live demonstratie krijgen van hoe metingen worden uitgevoerd en rapportages direct inzichtelijk maken waar inzet nodig is.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Het gebruik van het Apptimize Platform en beeldkwaliteit staan voor het verbeteren van de algehele kwaliteit door het sturen op hogere huurderstevredenheid, het verlagen van onderhoudskosten, het verbeteren van leefbaarheid, het verminderen van klachten door het gericht sturen op vastgesteld beleid, het verbeteren van de interne samenwerking, het vergroten van betaalbaarheid door waar nodig te investeren en te monitoren of resultaten daardoor verbeteren, het communiceren van inzichten zowel binnen de eigen organisatie als bij bewoners en contractpartners, én het leveren van input voor het maken van beleid.

Apptimize is op CorporatiePlein te vinden op stand 13.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Apptimize