Astralift: Samen met woningcorporaties werken aan de toekomst van liften

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Door de steeds snellere ontwikkeling van nieuwe technologieën verandert het speelveld van woningcorporaties continu. Zo ook als het gaat om liften. Maar hoe ziet die toekomst er nu precies uit? Astralift nodigt bezoekers van CorporatiePlein op 23 september uit om samen te sparren over dé liftbehoeften van woningcorporaties. Voorafgaand aan de beurs spraken wij daar alvast over met Algemeen Directeur Martijn van Gilst.

Astralift probeert zoveel mogelijk in te spelen op de behoeften van haar klanten, begint Martijn het gesprek. “Om dat ook in de toekomst zoveel mogelijk te doen, willen we op CorporatiePlein het gesprek aangaan en corporaties om hulp vragen. We hebben immers genoeg innovatieve ideeën, maar willen weten welke het beste aansluiten bij hun behoeften. Het IoT is ook tot de liftbranche doorgedrongen. Zo sluiten we onze liften aan op het internet en verzamelen we data, maar wat kunnen we met deze nieuwe techniek? Op de stand vertellen we over drie oplossingen.”

Storing van A tot Z
Zo houdt Astralift via een interactief scherm in de lift bezoekers op de hoogte tijdens een storing. “Wat moet de bezoeker doen? Waar is de monteur op dit moment? En hoe lang gaat het nog duren? Door bezoekers interactief op de hoogte te houden van de situatie en status, zal deze vervelende ervaring minder angstig en stressvol zijn. Zo zetten we innovatie in om bezorgde gebruikers te helpen. Tijdens dit proces wordt automatisch de beheerder van de lift gewaarschuwd, zodat deze eventueel ter plekke kan beoordelen of een monteur nodig is of niet. Dit voorkomt onnodige werkzaamheden en kosten.”

Real time informatie
Met behulp van data-analyses kan real time informatie gegeven worden, gaat Martijn verder: “Hoeveel liften zijn er op dit moment actief, welke liften staan in storing of welke liften zijn in onderhoud? Zijn de liften aangemeld bij een keuringsinstantie en goedgekeurd? Met behulp van een EDNL-dashboard kunnen we informatie tonen die door middel van sensoren en internet wordt aangeleverd. Daarnaast is het SBCL bezig met een digitaal logboek van alle liften in Nederland, waarin servicebezoek aan liften wordt bijgehouden. Via het internet kan men dat vervolgens inzien.”

Interactieve meerjarenbegroting
“Een andere mogelijkheid is een interactieve meerjarenbegroting,” licht Martijn toe. “Voor onder andere onze corporatielift maken we met regelmaat meerjarenbegrotingen voor onze klanten. Met dit uitgewerkte plan blijft de lift en installatie goed én veilig functioneren. Maar klopt de inschatting met de werkelijkheid? IoT helpt ons om het ingeschatte gebruik te vergelijken met het werkelijke gebruik. Het interactieve systeem controleert of het vooraf ingeschatte onderhoudsmodel klopt met de realiteit en past de begroting automatisch aan. Hiermee worden storingen nog meer beperkt, de levensduur van de lift verlengt en de kosten eerlijker.”

“Stuk voor stuk innovatieve oplossingen, maar waar worden corporaties het meest blij van? We zijn benieuwd naar hun meningen en nodigen bezoekers graag uit op onze stand.”

Astralift is te vinden op stand 29 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Astralift