Audittrail, BITTI en NOVI lanceren uniek verbetertraject voor informatiemanagement en functioneel beheer

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De samenwerking tussen Audittrail, BITTI en Hogeschool NOVI maakt het voor zowel publieke als private organisaties mogelijk om de effectiviteit en efficiency van Informatie Management (IM) en Functioneel Beheer (FB) optimaal te verbeteren. Waar het Business & IT Trends Institute (BITTI) en Audittrail bij organisaties de professionaliteit van de vraagzijde van IT opmeten, traint Hogeschool NOVI de informatiemanagers en functioneel beheerders binnen acht dagdelen op om, op basis van de meting van de IT, verder te professionaliseren op informatiemanage­ment en functioneel beheer.

Dankzij de benchmark krijgt de organisatie inzicht op welk niveau de IT zich bevindt. Audittrail en BITTI meten de professionaliteit van de organisatie aan de hand van het BiSL-framework op. Dit framework vergelijkt verschillende relevante aandachtsgebieden binnen de organisatie. Op basis van de benchmark worden concrete aanbevelingen en voorstellen tot verbetering van de professionaliteit van de processen gedaan. De resultaten van de benchmark gebruikt Hogeschool NOVI als uitgangspunt voor het inrichten van een 8-daagse training. NOVI gaat met deze training gericht en effectief aan de slag om de informatiemanagers en functioneel beheerders te professionaliseren. De training bestaat uit een theorie en een praktijk deel, waarbij de informatiemanagers en functioneel beheerders inzicht verkrijgen in de vraag, aanbod en ontwikkelingen op het gebied van IT, vakkennis en vaardigheden van IM, FB en IT governance. Tevens leveren de deelnemers een verbeterplan (getoetst door Audittrail en BITTI) waarmee er verbeteringen worden doorgevoerd en organisaties effectiever en efficiënter kunnen werken.

Professionaliseren bedrijfsprocessen
De meeste informatiemanagers en functioneel beheerders denken in plaats van vanuit het bedrijfsproces, vanuit de applicaties. Dat zorgt ervoor dat qua professionaliteit de gemiddelde organisatie op niveau 2 acteert van de 5 mogelijke volwassenheidsniveaus. Hierdoor blijft IM en FB inefficiënt en minder effectief werken. Dankzij de benchmark van Audittrail en BITTI krijgt de organisatie inzicht op welk niveau de IT zich bevindt. De training van Hogeschool NOVI zorgt ervoor dat de informatiemanagers en functioneel beheerders binnen acht dagdelen leren hoe zij de IM en FB van de organisatie verder kunnen professionaliseren.

Bron: Audittrail

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Audittrail in de CorporatieGids 2015 te bekijken.