Audittrail completeert post-implementatieaudit bij Bergopwaarts

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Eind februari 2015 rondde Audittrail de post-implementatieaudit af bij Woningbouwvereniging Bergopwaarts. In het kader van de governance en compliance zocht Bergopwaarts naar een onafhankelijke beoordeling van de implementatie van Dynamics Wonen van Cegeka DSA. Deze implementatie heeft plaatsgevonden in 2013 en 2014.

Vanwege het grote belang voor de bedrijfsvoering van het ERP-pakket en om optimaal voor te sorteren bij een toekomstige implementatie, besloot Bergopwaarts tot een audit. Deze audit geeft de mogelijk gelopen risico’s tijdens de afgelopen implementatie weer en bevat een handreiking voor een volgende implementatie in de vorm van een lessons learned document.

Borging consequenties en lessons learned document
Audittrail auditors Evert Brouwer en Jorrit van de Walle beoordeelden de implementatie van 2014 vanuit het oogpunt van kwaliteitsbewaking. Eind februari 2015 leverde Audittrail een volledig eindrapport op, samen met een handzaam lessons learned document. Deze documenten kunnen eenvoudig bij een nieuwe implementatie gebruikt worden en dienen tevens als input voor bespreking met de auditcommissie. ”Een goede onafhankelijke review als aanvulling op de intern uitgevoerde procesevaluatie met bruikbare aanbevelingen voor een volgend implementatietraject.”

Implementatieaudit
Eén van de diensten van Audittrail is de (post-)implementatieaudit. Met deze audit helpt Audittrail organisaties vooraf, tijdens en/of achteraf de scherpte te behouden bij het implementeren van een nieuw systeem. Daarnaast helpt Audittrail de risico’s te verminderen en de verantwoording over de uitgevoerde werkzaamheden te maximaliseren.

Bron: Audittrail

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Audittrail in de CorporatieGids 2014 te bekijken.