Audittrail: Privacy en informatiebeveiliging naar een hoger niveau tillen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dat goede informatiebeveiliging essentieel is voor een woningcorporatie anno 2023, is een feit. Maar hoe zet je security goed neer en zorg je ervoor dat je een veilige organisatie bent? Audittrail vertelt er op CorporatiePlein over en wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met Marketing & Communicatiemedewerker Charlotte Willems.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Heb jij al een ICT-calamiteitenplan? Is jouw team voorbereid om tijdens een cyberaanval de impact te beperken en de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten te waarborgen? Hoe ontwikkel je als organisatie cyberveerkracht? Besef dat je een doelwit bent en dat hackers een succesvolle aanval kunnen doen. Wordt sterker en weerbaarder en ga van reactief naar proactief. Train je organisatie, om te kunnen gaan met het (on)verwachte.

Audittrail heeft een effectief trainingsprogramma in de vorm van Cyber Resilience Games ontwikkeld om jullie cyberweerbaarheid te vergroten. Onze games zijn een waardevol instrument om de paraatheid van je team aan te scherpen en de responsvaardigheden te versterken.

Op onze stand geven we je een voorproefje op ons aanbod Resiliencegames en praten we je bij over ons aanbod: Awarenessgames, Tabletop en Simulatie én ons Business Continuity Plan.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Als specialist op de onderwerpen informatiebeveiliging en privacy weten wij als geen ander dat het periodiek oefenen van een ICT-calamiteitenplan van belang is en dat bij het oefenen eventuele onvolkomenheden uit het plan gehaald kunnen worden. Dit legt de basis voor het vermogen van een organisatie om snel te handelen bij een calamiteit. Door op voorhand te oefenen op een potentiële noodsituatie, bevorder je het vertrouwen om in geval van nood in controle te kunnen blijven en om adequaat te handelen. Ons motto: Oefening baart kunst!

Wij helpen jullie organisatie graag met het ontwikkelen van een robuust crisisbeheersingsplan en het vergroten van de kennis en veerkracht van jullie team.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Om privacy en informatiebeveiliging binnen de sector naar een hoger niveau te tillen, ontwikkelde Audittrail het afgelopen jaar PRISM. Een online platform voor medewerkers die zich dagelijks bezighouden met deze onderwerpen. Je kunt je als gebruiker aanmelden bij de sector die op jouw vakgebied van toepassing is. Kom hierdoor eenvoudig in contact met andere Privacy en Security Officers om van gedachten te kunnen wisselen. Vind de antwoorden op veel van je vragen. Volg live feeds in geval van grote incidenten en ontdek onze Eerste Hulp Bij Datalekken. Maak je gebruik van onze uitgebreidere abonnementsvormen, dan heb je de mogelijkheid tot het volgen van trainingen, toegang tot de documentenbibliotheek, quizzen en de Noodhulpfunctie.  Zo heb je alle tools ter beschikking om jouw dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken! Binnenkort introduceren wij een speciale DPIA-module binnen het PRISM Subliem abonnement. PRISM is er niet alleen als ondersteuning, maar biedt je continue updates, nieuwsitems en de uitdaging om jouw werkplezier en kennis iedere dag weer naar een hoger plan te tillen. Kom langs op stand 23 and let the games begin!

Audittrail is op CorporatiePlein te vinden op stand 23.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Audittrail