Avantage nodigt je uit voor de Cybersecurity Governance Toekomsttafel

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Cybersecurity is ‘hot’. Bijna dagelijks lezen we in de media over datalekken en gekraakte accounts die misbruikt worden voor factuurfraude of andere criminele activiteiten. De Avantage Toekomsttafel staat daarom deze keer volledig in het teken van cybersecurity, dat door alle deelnemers aan eerdere Toekomsttafels terecht als een belangrijk thema wordt beschouwd. Tijdens de online bijeenkomst besteden we veel aandacht aan de factor ‘mens’ binnen cybersecurity. Die is, zo blijkt telkens weer, de zwakste schakel in de digitale beveiliging van organisaties. Daarom gaan we niet alleen in op de gevaren die op de loer liggen (en hoe die te herkennen), maar hebben we het ook over de maatregelen die getroffen moeten worden wanneer jouw organisatie onverhoopt het slachtoffer wordt van cybercriminelen. Daarin speelt niet alleen technologie een rol, maar is de juiste communicatie minstens zo vitaal. 

Programma 
Als dagvoorzitter hebben we techneut/socioloog/onderzoeker/presentator Chris van ‘t Hof kunnen strikken. Hij is een autoriteit op het gebied van cybersecurity en heeft meerdere boeken over de relatie tussen mensen en IT op zijn naam staan. Daarnaast werkt hij onder meer samen met  ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en het National Cyber Security Centrum (NCSC). 

Na zijn inleiding wordt de keynote verzorgd door René Ouwehand, Business Unit Manager Advisory  bij cybersecurity autoriteit Fox-IT. Aansluitend volgt een Cybersecurity Crisis Game waarin een samengesteld managementteam met corporatie-achtergrond de uitdaging van een ransomware aanval te lijf gaat. Tijdens deze spelvorm kun je zelf een bijdrage leveren door mee te stemmen over de beslissingen die het MT moet nemen. 

We sluiten af met een rondetafelgesprek over vraagstukken uit de praktijk, waarbij Wilco de Haan en René Hendriks naast René Ouwehand aanschuiven. Wilco is directeur van verzekeringsorganisatie Schouten Zekerheid, een voorloper in vraagstukken omtrent cybersecurity schade. René Hendriks is commercieel directeur bij Avantage en heeft IT Governance in zijn portefeuille. 

Om deel te nemen aan de Toekomsttafel kun je je inschrijven via deze inschrijfpagina. Voorafgaand aan de sessie ontvang je dan een speciale link waarmee je kunt inloggen op de online bijeenkomst. Ik hoop oprecht dat je erbij kunt zijn en kijk ernaar uit om je dan (al is het digitaal) de hand te kunnen schudden.  

  • Datum: donderdag 24 juni 2021 (15.00 – 17.00)
  • Keynote: Fox-IT, inclusief Cybersecurity Crisis Game 
  • Dagvoorzitter: Chris van ‘t Hof

Bron: Avantage, Foto: Avantage