B-Able: Maak van het creëren van veiligheidsbewustzijn een integraal proces

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De bedrijfsvoering bij woningcorporaties is de afgelopen jaren enorm veranderd. “En die constante veranderingen zullen in de toekomst alleen maar sneller toenemen.” Dat zegt Dennis Iliohan van B-Able. Het bedrijf is op 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met Dennis over zijn visie op de bedrijfsvoering van de toekomst.

“Als organisatie zul je je zo moeten inrichten dat verandermanagement een integraal proces wordt, waarin vooral aandacht is voor technologie, organisatie en mens,” begint Dennis. “Vooral de ‘zachte’ kant van organisaties is lang een ondergeschoven kindje geweest. In de toekomst zal dat meer aandacht gaan krijgen, want gedrag en interactie tussen mensen bepalen in grote mate het succes. Organisaties lijken zich hier ook steeds meer van bewust te zijn. Mens en cultuur zullen een van de belangrijkste factoren gaan worden.”

Belang van digitalisering
Binnen de corporatiesector zijn verbeterprogramma’s, efficiencyslagen, kostenreducties, kwaliteitstrajecten, cultuurverandering en huurdergerichter organiseren aan de orde van de dag, ziet Dennis. “Het belang van digitalisering is hierbij ook essentieel. Blockchain, big data, AI: de technologische ontwikkelingen buitelen over elkaar heen. Beschik je als organisatie niet over de juiste expertise om zulke middelen op een efficiënte manier in te zetten, dan zal er op dat gebied verdere professionalisering moeten plaatsvinden. Bovendien betekent digitalisering een toenemende beschikbaarheid van data. Dat biedt mogelijkheden om sneller en beter keuzes te maken. Ook binnen de corporatiesector zal digitalisering een steeds grotere rol spelen: datasturing en informatisering maken het mogelijk om huurder op maat te kunnen bedienen op het gebied van bijvoorbeeld reparatiemeldingen, onderhoud en woningopname.”

“Digitalisering brengt ook risico’s met zich mee. Het leidt tot vraagstukken rondom het verzamelen van data en de verschillende vormen van classificatie daarbinnen. De nieuwe AVG maakt het noodzakelijk dat de processen rondom informatiebeveiliging en privacy goed georganiseerd en ingericht moeten zijn.”

Creëren van veiligheidsbewustzijn
“Wij zijn als partner betrokken bij de totstandkoming van de eigen baseline voor informatiebeveiliging voor woningcorporaties (BIC). Onze dienstverlening richt zich vooral op het toetsen en de organisatie van de eerdergenoemde aspecten: digitale veiligheid (technologie), organisatie (proces) en de mens (bewustzijn),” vertelt Dennis. “Op onze stand kunnen bezoekers kennismaken met onze producten en methoden die corporaties effectief kunnen ondersteunen om informatiebeveiliging en privacyprocessen goed op de rails te zetten en ‘in control’ te blijven. Leuk om bijvoorbeeld onze Virtuele Omgeving te zien in een VR-bril. De kijker ziet daarin een werkplek met verschillende dagelijkse scenario’s die te maken hebben met bewustwording.”

“Daarnaast vertellen wij bezoekers meer over het creëren van veiligheidsbewustzijn bij medewerkers, en dat dit een geïntegreerd proces moet worden binnen de organisatie. Op onze stand kunnen ze onze Mystery Guest ontmoeten en kans maken op een gratis bezoek van deze social engineer, en op die manier het bewustzijnsniveau van medewerkers toetsen.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: B-Able

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

B-Able is op CorporatiePlein te vinden op stand 20