Beauty cases De Vernieuwde Stad op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Vernieuwde Stad (DVS) en CorporatieMedia organiseerden onlangs een Kennis- en inspiratiedag. Tijdens deze dag presenteerden een aantal DVS-corporaties beauty cases op de catwalk. Als spin-off van deze dag delen vier DVS-corporaties hun cases ook in het theaterprogramma van CorporatiePlein 2018, te weten: Woonstad Rotterdam, Staedion, Vidomes en Mitros.

Staedion: Robotisering van corporatieprocessen
Zijn er corporaties die repeterende handmatige handelingen laten uitvoeren door een robot? Jazeker! In deze praktijkcase laat een woningcorporatie zien waarom ze voor de inzet van een robot hebben gekozen, hoe robotisering in zijn werk gaat en welke voordelen dat oplevert. Zijn er ook nadelen? Kom langs en stel deze of andere vragen gerust. Spreker: Jelle de Waard, teamleider Informatiemanagement bij Staedion.

Vidomes: Zo maak je een organisatie wendbaar, klantgericht en vernieuwend
Het optimaliseren van de bedrijfsvoering gaat vaak gepaard met investeringen in digitalisering en het toepassen van innovaties. Maar hoe belangrijk is het om vooral ook te investeren in de medewerkers? Eén van de belangrijkste stappen die Vidomes daarin heeft gezet, is de invoering van projectmatig werken. Het resultaat? Vernieuwingen worden sindsdien veel effectiever, maar ook met flair, creativiteit en leiderschap opgepakt. Hoe? Kom maar luisteren en pak die kennis mee! Sprekers: Sacha Bos en Melissa van Koppen, respectievelijk coördinator en projectleider Projectbureau Vidomes.

Mitros: qlinker
qlinker, een initiatief van Mitros, wil de eerste volledig digitale woningcorporatie van Nederland worden. Een woningcorporatie in je smartphone, hoe haalbaar is dat? In deze presentatie hoort u de laatste stand van zaken. Spreker(s): Daan Peters, manager ICT & Facility en qlinker projectmanager Danielle Koeken.

Woonstad Rotterdam: Big data en bedrijfsregels
Corporaties die huurders korting geven omdat ze een bijstandsuitkering hebben. Mag dat? Ja en Nee. Het mag alleen wanneer de huurder toestemming geeft om deze informatie bij de betreffende instanties op te vragen. Hoe ga je om met privacy als het huurders keiharde euro’s kan schelen? Hoe kan big data de betaalbaarheid positief beïnvloeden? In deze sessie word je in dertig minuten bijgepraat hoe bedrijfsregels de processen van jouw corporatie slimmer kunnen maken. Spreker: wordt spoedig bekendgemaakt.

Een volledig overzicht van de twintig theatersessies vind je hier.

Bron: CorporatieMedia | Foto: Shutterstock