Betrokken huurders adviseren in bouwpartners

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wonen Limburg gaat voor nieuwbouw- , transformatie- en renovatieprojecten op basis van ketensamenwerking de relatie aan met twee bouwpartners. De twee bouwpartners worden eind februari 2014 uiteindelijk gekozen uit de nog 4 overgebleven potentiële bouwpartners. De corporatie vindt het belangrijk, dat de belangen van de huurders meegenomen worden in de uiteindelijke keuze. Dat is de reden dat Wonen Limburg haar huurders oproept zitting te nemen als adviseur in het selectieteam. Er is plaats voor 6 huurders.

Aanmelden als adviseur
Huurders van Wonen Limburg die affiniteit hebben met de bouwwereld en die een actieve rol willen spelen in de selectie, wordt gevraagd te reageren. Op de website van de corporatie staat uitgelegd wat de rol van de adviseur is, en is meer informatie te vinden over het traject en de planning.

Selectietraject bouwpartners
Eind november is een selectieprocedure gestart met 10 potentiële bouwpartners. De eerste selectieronde is inmiddels afgerond.
Met deze vier bouwconsortia gaat Wonen Limburg de laatste selectiefase in:

• VolkerWessels Bouw- & Vastgoedontwikkeling Zuid B.V. - Bouwbedrijven Jongen
• Smeets Groep B.V.
• Maasveste Berben Bouw B.V.
• Van Wijnen Holding N.V.
Vanaf 1 maart 2014 is duidelijk wie de twee bouwpartners zijn met wie de corporatie de samenwerking aangaat.

Geen traditionele samenwerking met ketenpartners
Van ketenpartners verwacht de corporatie een andere instelling en andere competenties dan in het traditionele bouwproces. Deze intensieve samenwerking moet ertoe leiden dat onder andere de kwaliteit van de projecten verbetert, de klanttevredenheid omhoog gaat, de kosten worden gereduceerd en de doorlooptijd wordt verkort. De selectie voor de uiteindelijke twee bouwpartners wordt gemaakt door een team van medewerkers in samenwerking met een huurdersafvaardiging.

Ketensamenwerking ook al bij dagelijks onderhoud
Het dagelijks onderhoud aan de 24.000 woningen van Wonen Limburg is al volgens de principes van ketensamenwerking ingericht. Vanaf 1 oktober jl. werkt de corporatie met acht ketenpartners samen aan het dagelijks onderhoud. Deze ketenpartners denken mee in het bepalen van het kwaliteitsniveau, het inrichten van slimme processen en het analyseren van kosten. Samenwerken, transparantie en van elkaar leren staan centraal.

Bron: Wonen Limburg