Blue-Mountain ziet kansen bij Business intelligence voor woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Steeds meer woningcorporaties kijken met geïnteresseerde ogen naar de mogelijkheden van Business intelligence (BI). Maar hoe pakken corporaties dit goed aan, en welke ICT-basis is nodig voor BI? Blue-Mountain vertelt op CorporatiePlein 2017 meer over de mogelijkheden en haar eigen BI-omgeving Katoomba.

Stefan Nieuwenhuijsen van Blue-Mountain vertelt: "Business intelligence begint met het op orde krijgen van data. Als de datakwaliteit op orde is, kan het gebruikt worden om inzicht te krijgen in de organisatie en beslissingen te ondersteunen. Dit noemen wij 'descriptive analytics'. Wanneer statistiek gebruikt wordt om de data te analyseren, komen we bij het niveau van 'predictive analytics'. Daaruit is nog een laatste stap te zetten naar het gebied van 'prescriptive analytics', waarbij de BI-oplossing zelf beslissingsopties genereert. Woningcorporaties bevinden zich nu nog veelal in het gebied van datakwaliteit en descriptive analytics, wat hoofdzakelijk gericht is op terugkijken."

Eén van de kansen die Blue-Mountain ziet voor woningcorporaties is op het gebied van descriptive analytics meer samenwerken in de keten. "Hierbij kan worden gedacht aan het real time delen van informatie, maar ook het gebruik van externe databronnen zoals het CBS om de eigen informatie uit te breiden. Daarnaast zien wij kansen in de stap naar predictive en prescriptive analytics, waarbij men op basis van historische en actuele data vooruit kijkt en beslissingen neemt."

Ondersteunen van BI
Hoe Katoomba corporaties hierbij kan ondersteunen staat centraal op CorporatiePlein bij Blue-Mountain. Stefan: "Met meer dan honderd indicatoren inclusief analysepagina's vormt Katoomba een gedegen basis voor de weergave van uw stuurinformatie. Specifiek demonstreren wij onderdelen voortkomend uit wet- en regelgeving, zoals een indicator voor de huursombenadering, een module voor het verzamelen van verantwoordingsinformatie en mogelijkheden voor de scheiding tussen DAEB en niet-DAEB. Ook laten wij zien wat de mogelijkheden zijn voor het inzichtelijk maken van informatie met een geografische component door middel van GeoAnalytics en wat de mogelijkheden zijn voor het genereren van geautomatiseerd rapportages met NPrinting. Daarnaast kan men bij ons een goed gesprek verwachten op basis van onze jarenlange ervaring bij woningcorporaties, maar ook een smakelijke traktatie in de hand."

Blue-Mountain is op CorporatiePlein te vinden op stand 6