Bo-Ex kiest met HC&H voor BI-oplossing van CNS

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bo-Ex zet in op betrouwbare en beschikbare informatievoorziening en ziet informatie steeds sterker als ‘asset’. Om dat te bereiken, implementeert Bo-Ex dit jaar onder andere een nieuw informatiesysteem. Voor haar strategische en tactische informatievoorziening maar ook als aanvulling op de operationele informatievoorziening ging Bo-Ex op zoek naar een sterke en bewezen datawarehouse en rapportage- en analyse oplossing. Deze oplossing moet passen bij de verbeteringen in de informatievoorziening binnen Bo-Ex en deze verder versterken.

Het applicatielandschap van Bo-Ex omvat meerdere systemen van verschillende leveranciers. Deze verscheidenheid aan systemen maakt het noodzakelijk om de rapportage-omgeving met diverse producten te integreren. Een dergelijk applicatielandschap vereist een brede functionaliteit en flexibiliteit van de rapportage-omgeving dat ook de mogelijkheid heeft mee te veranderen met de organisatie.

Samen met HC&H heeft Bo-Ex onderzocht aan welke eisen een dergelijke oplossing moet voldoen en hoe dit past binnen de veranderingen binnen Bo-Ex.

“Het was ons al snel duidelijk dat CNS de beste oplossing kon leveren. En dat komt niet alleen door de functionaliteit en de integratiemogelijkheden van het product.”, stelt Henk Kerlien, Manager Algemene Zaken bij Bo-Ex. “Voor ons is de kennis en kunde die CNS meebrengt net zo belangrijk. CNS kan ons echt helpen om als organisatie stappen te maken in het gebruik van informatie om beter en sneller beslissingen te nemen.” “CNS wist uitstekend de wens tot standaardisatie en de noodzaak tot een passende informatievoorziening te combineren.”
“Met HC&H hebben we in korte tijd een keuze kunnen maken voor een goede BI-oplossing en bovendien kunnen formuleren hoe we om willen gaan met onze informatievoorziening”, vervolgt Henk Kerlien. “Zo sluiten de stappen die we in de verschillen projecten en in onze organisatie maken goed op elkaar aan”.

HC&H heeft, nadat de keuze voor CNS was gemaakt, ook het opstellen van de contracten en projectaanpak begeleid en zal in de komende periode Bo-Ex verder ondersteunen bij het bepalen van de informatiebehoefte en de integratie van de verschillende projecten.

Foto: Vlnr Henk Kerlien, Manager Algemene Zaken Bo-Ex, Feike Verweij, Business Consultant HC&H, Jan van Dijk, Commercieel Directeur CNS en Johan Klinkenberg, Directeur Bo-Ex

Bron: HC&H Consultants

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2015 te bekijken.