CED over 'innovatief en vakkundig schakelen bij onderhoud zonder menselijke aspect te kort te doen'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe richten corporaties het proces rondom herstel en onderhoud van vastgoed het meest efficiënt in, en wat zijn de rollen van outsourcing en ICT daarbij? Een gesprek met André van Vuuren van CED, over wat de waardespecialist op CorporatiePlein wil vertellen: "Met een strak sturingssysteem kun je op een innovatieve wijze snel en vakkundig schakelen. Zonder daarbij het menselijke aspect te kort te doen."

André legt uit wat volgens CED dé kansen zijn voor woningcorporaties op het gebied van onderhoud. "Het is belangrijk de 'zachte' menselijke kant niet uit het oog te verliezen. Bij de intake houden wij rekening met de behoefte van de huurder en selecteren daar een geschikte hersteller voor. Bij het indienen van het onderhoudsverzoek wordt er direct een afspraak gemaakt en bezoekt de betreffende vakman de huurder en wordt alles via onze app geregistreerd. Foto's, rapportages en overige afspraken worden desgewenst bijgehouden in het dashboard en zijn 24/7 inzichtelijk voor de opdrachtgever. De gehele regierol ligt bij CED."

Customer journey in kaart
Op CorporatiePlein wil het bedrijf laten zien hoe dit in de praktijk werkt. "Op onze stand geven wij verschillende kennissessies. Om 11:00 uur vertellen wij over de waarde van service bij schade en storing. En hoe wij maatwerk leveren naar de behoeften van de huurder. Bij CED is één contact moment voldoende om een reparatie snel in gang te zetten."

Om 12:00 uur begint de sessie 'SlimWonen: verzekerd van een slim en veilig thuis'. "SlimWonen focust zich niet op hulp bij schade, maar juist op het voorkomen hiervan. We gebruiken onze ervaring en kennis om huizen slimmer en veiliger te maken, met als doel het voorkomen van schade en het verhogen van het woongenot." Een uur later vertelt CED over eenvoudig besparen op kosten bij het herstel van schades. André: "Veel corporaties herstellen schades tijdens het reguliere onderhoud en vergeten dat een schade mogelijk onder hun verzekering valt. CED is al jaren actief in de verzekeringsbranche en kan daardoor snel beoordelen of een schade gedekt is, wat de corporatie uiteindelijk grote besparingen kan opleveren."

CED is op CorporatiePlein te vinden op stand 21