CED: Reparatieverzoekenproces voorbeeld van een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 23 september vindt CorporatiePlein weer – zoals vanouds – fysiek plaats in Expo Houten. Met ruim zeventig stands en een extra grote beursvloer belooft het weer een ouderwets informatieve en leuke dag te worden. Wat kunnen de bezoekers verwachten op de vloer en welke kennissessies zijn er te bezoeken op de stands van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Ruud Klabbers van CED.

CED komt dit jaar met een benchmarkrapport waarin het kijkt naar de bedrijfsvoering van corporaties, begint Ruud: “De wereld van woningcorporaties is volop in beweging. Verduurzaming, het aanbieden van voldoende betaalbare huurwoningen en huurderstevredenheid; het zijn allemaal belangrijke thema’s. Om hier op een goede manier invulling aan te kunnen geven, is een gezonde bedrijfsvoering cruciaal.”

Effectieve bedrijfsvoering
“De Aedes-agenda voor 2020-2023 onderstreept het belang van een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering,” gaat Ruud verder. “Met als belangrijke pijlers: innoveren, digitaliseren, verhogen van de huurderstevredenheid en professionaliseren van opdrachtgeverschap. Deze aspecten komen allemaal samen in de afhandeling van reparatieverzoeken van huurders. Hoe pakken de verschillende woningcorporaties dit aan? Welke ambities hebben zij voor de komende jaren? En waar lopen zij tegenaan? We delen graag met bezoekers de resultaten van dit rapport en delen wat ons opvalt. En niet onbelangrijk, gaan in op hoe corporaties zich met de rest verhouden.”

Huurderstevredenheid verhogen
Daarnaast levert CED ook een reparatieverzoekenplatform aan de sector. “We zien dat corporaties aspecten als tevredenheid van huurders en first time right als cruciale onderdelen zien van dit proces. Het is een van de weinige momenten waarop de huurder contact heeft met haar corporatie en is als het ware het moment van de waarheid. Tijdens CorporatiePlein willen wij bezoekers introduceren aan ons reparatieverzoekenplatform en laten zien hoe dit hen kan helpen de huurderstevredenheid te verhogen.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

CED is te vinden op stand 45 op CorporatiePlein.

Bron: CorporatieMedia, Foto: CED