Centric in baanbrekend project voor vastgoedonderhoud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De werkgroep KOVRA (opgericht en gefaciliteerd door KOVON) wil vastgoed- en onderhoudsafdelingen van woningcorporaties en hun co-makers helpen bij het standaardiseren en optimaliseren van het onderlinge berichtenverkeer.

Vertegenwoordigers van CORA, VERA, NetwIT, S@les in de Bouw en woningcorporaties Intermaris, Lefier, Patrimonium Veenendaal, Woonbron en Haag Wonen nemen deel aan de werkgroep KOVRA.

Standaardisatie berichtenverkeer
Centric neemt binnenkort deel aan een pilot (verwachte duur een halfjaar) die zich richt op optimalisatie en standaardisatie van het berichtenverkeer tussen woningcorporaties, onderhoudsafdelingen, -bedrijven en co-makers op het gebied van niet-planmatig onderhoud (NPO). Bonnen/opdrachten, status, gereedmelding en facturatie komen in elk geval aan de orde.

100 miljoen besparen
Wanneer alle betrokken partijen deze standaarden gaan gebruiken, draagt dit bij aan optimalisatie van de ketensamenwerking en daarmee aan kostenreductie. Een portal is dan niet meer nodig. Voor uw idee: het gaat in de (corporatie)sector om 3,5 miljoen opdrachten NPO per jaar. De kostenbesparing na optimalisatie van het berichtenverkeer kan oplopen tot ruim 100 miljoen euro per jaar.

Bron: Centric

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Centric in de CorporatieGids 2014 te bekijken.