Centric over wat corporaties kunnen doen tegen de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de media zijn berichten verschenen over twee processorkwetsbaarheden (Meltdown en Spectre). Wat kunt u doen om uw systemen tegen misbruik van deze kwetsbaarheden te beschermen?

De kwetsbaarheden Meltdown en Spectre maken het voor aanvallers mogelijk om uit het systeemgeheugen informatie te verkrijgen die niet toegankelijk zou moeten zijn, zoals wachtwoorden, encryptiesleutels en informatie uit andere applicaties.

Updates kunnen helpen om de kwetsbaarheid Meltdown weg te nemen. De patches hiervoor zijn beschikbaar. Er kunnen hierbij echter wel performanceproblemen optreden.

De Spectre-kwetsbaarheid is minder eenvoudig te bestrijden, maar ook minder eenvoudig te misbruiken. De processorfabrikanten stellen firmware-upgrades beschikbaar om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Patches en firmware-updates installeren
Het is belangrijk om patches en updates te installeren. Indien uw omgeving niet wordt beheerd door Centric, adviseren wij u om de beschikbaarheid van patches en firmware updates te monitoren en bewuste keuzes te maken in het licht van de kwetsbaarheid en de risico’s die hiermee gemoeid zijn.

Ondersteuning bij het installeren van patches
Wilt u ondersteuning bij het installeren van patches en/of firmware? Neem dan contact op met uw vaste supportafdeling van Centric, of met onze algemene supportdesk Centric Call Dispatch (+31 182 64 86 48 of dispatch.sys@centric.eu).

Bron: Centric

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Centric te bekijken