Centric ziet winst stijgen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Centric kijkt terug op een succesvol 2014. Het netto bedrijfsresultaat steeg met ruim zestien procent en bedroeg 15,5 miljoen euro. De omzet daalde met drie procent. De gewijzigde wisselkoers van de Noorse Kroon had een belangrijk aandeel in deze omzetdaling.

(x € 1.000)

2014

2013

Netto omzet

494.473

511.345

EBIT

19.180

17.809

Resultaat na belasting

15.548

13.331

Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners. Om de klanten optimaal te blijven bedienen anticipeert Centric op de ontwikkelingen die spelen in de markten waarin de organisatie actief is. Dit heeft ook in 2014 geresulteerd in vernieuwing en uitbreiding van het portfolio.

Highlights van 2014
In 2014 is in lijn met de groeistrategie veel aandacht uitgegaan naar de internationale uitbouw van de oplossingen voor de supply chain en IT-outsourcing. Centric scoort uitstekend in onafhankelijke gebruikerstevredenheidsonderzoeken. In de jaarlijkse benchmarkstudie van onderzoeksbureau Giarte naar het imago van de IT-dienstverleners in Nederland en het onderzoek van Whitelane en adviesbureau Quint Wellington Redwood naar de klanttevredenheid behaalde Centric in 2014 de hoogste scores, onder meer op End User Management bij IT-outsourcing. Deze ervaring benut de organisatie bij de internationale uitbouw van de activiteit. Daarnaast is de business process outsourcing-propositie in Nederland versterkt en is geïnvesteerd in de doorontwikkeling van de producten en diensten voor de strategische segmenten waar Centric zich op richt.

Internationale samenwerking in softwareontwikkeling
De belangrijkste taak van de nieuw aangestelde Chief Technology Officer is het verbinden van de technologische ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie en het verder verhogen van de innovatiekracht. Om de uitdagingen op de arbeidsmarkt hierbij het hoofd te bieden, is het verder vormgeven en uitbreiden van de interne, internationale samenwerking op het gebied van softwareontwikkeling cruciaal.

Vooruitblik 2015
Klanten in de public sector, supply chain, housing, healthcare en finance vertrouwen op de branche- en technologiekennis die Centric succesvol vertaalt naar producten en diensten die voor hen het verschil maken. Centric kiest daarbij voor een transitie die de oplossingen voor onder meer HR & payroll, IT-outsourcing, business process outsourcing en staffing services verder afstemt op de bedrijfsprocessen binnen de verschillende segmenten.

Cloud
Steeds meer organisaties vertrouwen op de cloud. De voordelen daarvan zijn dan ook evident: functionaliteit die altijd en overal beschikbaar is, betalen naar gebruik en geen omkijken naar het technisch beheer. De vraag naar hardware loopt terug, terwijl de vraag naar applicaties en data die via de cloud ontsloten kunnen worden alleen maar groter wordt. Voor 2015 verwacht Centric de reeds opgedane ervaring met migratieprojecten naar de hybride, private of publieke cloud, verder in te kunnen zetten en uit te breiden.

Het publieksverslag is beschikbaar op https://view.publitas.com/centric/centric-publieksverslag-2014/ of www.centric.eu/jaarverslag.

Bron: Centric

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Centric in de CorporatieGids 2015 te bekijken.