CEPO en Domijn organiseren webinar over veilige data

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dilemma: een woningcorporatie is – net als de meeste andere organisaties – afhankelijk van software. Als het systeem er een halve dag uit ligt omdat een bug over het hoofd is gezien, heb je de poppen aan het dansen. Goed testen van die software is daarom een must. En dat doe je het liefst met gegevens van echte klanten, want die zijn betrouwbaar en representatief.

Vanaf 25 mei 2018 moet software getest worden met geanonimiseerde data. Als dit niet gebeurd is er een potentieel datalek. Op die datum treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. En een datalek? Daar zit geen enkele woningcorporatie op te wachten. Dat gaat gepaard met vervelende krantenkoppen, imagoschade en mogelijk hoge boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens. U heeft nog, vanaf vandaag 16 oktober, 221 dagen om dit te regelen.

Om die reden heeft Frank te Velde – Informatiemanager bij Domijn aan CEPO en EntrD gevraagd om een pilot te draaien. CEPO is al 20 jaar testspecialist en stelt dat veilige data randvoorwaardelijk is om anno 2017 verantwoord te kunnen testen. EntrD ontwikkelde Datafactory, een oplossing voor het slim anonimiseren van persoonsgegevens. Na anonimiseren ligt er een representatieve en betrouwbare set testdata, die veilig en in lijn met de privacywetgeving te gebruiken is buiten de productieomgeving. 

CEPO en EntrD gaan de oplossing gezamenlijk configureren en implementeren. Met een succesvolle pilot op zak kan Domijn eind oktober aantonen dat ze klaar is voor de inwerkingtreding van de AVG.

Graag deelt Domijn, in de persoon van Frank te Velde, EntrD en CEPO met u de kennis en ervaring die de pilot ons heeft gebracht. Daarom organiseren wij een webinar op 8 en 15 november. Tijdens deze webinars vertellen wij u meer over de afgeronde pilot en de mogelijkheden van Datafactory.

Het tijdstip wordt nog nader bepaald. Wij houden u op de hoogte.

Bron: CEPO

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van CEPO de CorporatieGids 2017 te bekijken