CEPO: Kennisdeling functioneel geautomatiseerd testen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe zorg je nu voor een juiste balans, zodat het testen van functionaliteiten niet alleen handmatig gebeurt, maar voor delen ook geautomatiseerd? Wij toeren door het hele land met onze roadshow ‘Handmatig testen en geautomatiseerd testen’, en delen kennis en ervaring door middel van workshops.

Wat is testautomatisering eigenlijk?
Testautomatisering of ‘automatisch testen’ is een geautomatiseerd testproces waarbij vooraf gedefinieerde en vastgestelde waarden door een ‘robot’ worden gecontroleerd op een bepaald informatiesysteem of deelsysteem. Dit is natuurlijk niet echt een ‘robot’, maar een stukje software waarmee een ander stuk software wordt gecontroleerd. Dit lijkt de heilige graal, maar deze robot heeft een paar aandachtsgebieden.

  • Ten eerste moeten alle instructies die je aan de robot geeft, wel eerst heel concreet in kaart gebracht worden en vervolgens worden ‘uitgelegd’ aan die robot. Dit kost tijd en is foutgevoelig.

  • Ten tweede kan de robot supersnel vergelijkingen maken, maar met handmatig testen wordt verder gekeken dan het testgeval dat moet worden uitgevoerd. Het menselijke perspectief is veel bewuster en intuïtiever en kijkt daardoor ‘automatisch’ verder dan alleen het testgeval. Deze impliciete waarneming kun je een robot (nu nog) niet leren.

“Testen zonder handen! Zonder technische kennis de robot ‘leren’ hoe je jouw werkprocessen moet testen en controleren.”

Inhoud workshop ‘Handmatig testen met geautomatiseerd testen’
Tijdens de workshops vertellen we onze visie op geautomatiseerd testen vanuit de key-user perspectief. Daarnaast laten we met een demonstratie zien dat handmatig- en automatisch testen elkaar juist versterken. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er minder handmatige testtijd benodigd is en er toch een hogere IT-kwaliteit gegarandeerd wordt.
Begin oktober ging de roadshow van start en de workshops worden warm ontvangen. Lees hier een greep uit de reacties:

“De demonstratie geeft een erg goed beeld van de mogelijkheden”
“Goed om te zien wat geautomatiseerd testen is en hoe dit in de praktijk werkt”
“Heerlijk open en eerlijk, je vragen worden direct beantwoord”

Verzeker je plek
Wil je meer weten? De inschrijvingen gaan hard, maar er zijn nog een aantal plekken.

Dus schrijf je snel in voor een workshop op een van de locaties.

Bron: CEPO

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van CEPO in de CorporatieGids 2017 te bekijken