Chapps laat oplossing optimalisatie werkprocessen zien op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Binnen woningcorporaties wordt momenteel sterk gekeken naar hoe bepaalde processen geoptimaliseerd kunnen worden, en een naadloze samenwerking tussen ICT en bedrijfsvoering speelt daarin een belangrijke rol." Dat vertelt Kristof Malfait van Chapps, één van de exposanten op 24 september tijdens CorporatiePlein in Expo Houten. CorporatieGids.nl ging met hem in gesprek over wat bezoekers op 24 september van Chapps kunnen verwachten op hét bedrijfsvoering & ICT-evenement voor woningcorporaties.

Aangezien Chapps zich specialiseert op het gebied van huurmutaties en -inspecties, stelt Kristof vast dat er nog veel verbeterd kan worden bij corporaties: "We merken uit onze gesprekken dat er nog verbazend veel corporaties zijn die blijven steken bij pen en papier voor deze processen, waar digitalisering een onmiskenbaar voordeel biedt. Dat gebeurt trouwens ook nog in de andere landen waar we actief zijn, zoals Frankrijk en Duitsland. Die oude werkwijze laat teveel ruimte voor improvisatie en dat leidt tot tijdsverlies, dubbel werk, onnauwkeurigheid en een hoop discussies."

Daarnaast ziet Kristof een andere issue bij woningcorporaties: "Sommige corporaties die al wél de stap hebben gezet naar inspectie-apps, kiezen meestal voor de oplossing die door hun primaire systeem aangeboden wordt. De informatie kan dan gelijk gekoppeld worden, dus dat lijkt de logische keuze. Tot je wat dieper begint te graven. We hebben recentelijk rond de tafel gezeten met een aantal leveranciers van primaire systemen, en de inspectie-apps die zij aanbieden zijn vaak iets wat ze erbij nemen. Voor ons is het een specialisatie en geen afgeleid product. Wij bieden een totaal-oplossing en niet zomaar een gedigitaliseerde checklist. Als je de zaken goed wilt aanpakken, dan moet je geen genoegen nemen met een 'pretty good solution'."

Chapps wil op 24 september dan ook haar oplossing tonen aan alle aanwezige corporatiemedewerkers: "Bij de ontwikkeling van onze oplossing hebben we zowel aan het management als aan de mensen op het terrein gedacht. En daarbij gaan we voor elk facet net iets verder dan anderen. Je ziet meteen dat dit anders is, in bijvoorbeeld een navigatie en overzicht die ongezien zijn, een settlement ondersteuning met de huurder die vanuit de praktijk vertrekt, voorbereidde checklists met oog voor detail die je nergens anders vindt en voorbereiding van de vervolgprocessen ter plaatse. Een ondersteuning van de volledige workflow dus, ook na de opname. Kom dus vooral een kijkje nemen en oordeel zelf."

Chapps is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 24.