CNS: Corporaties ondersteunen bij het ontdekken van de waardevolle kansen die data bieden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dat data het nieuwe goud zijn, is een veelgehoorde kreet tegenwoordig. Maar hoe haal je het meeste uit je gegevens en kom je tot nieuwe inzichten en betere processen? CNS vertelt er op 14 september over tijdens CorporatiePlein en wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met Manager Sales & Marketing Friso van Ruiten.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Met de komst van de cloud, Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) wordt inzicht in data van cruciaal belang voor woningcorporaties. Deze technologische ontwikkelingen bieden enorme kansen voor efficiënter beheer, verbeterde dienstverlening aan huurders en innovatieve oplossingen voor complexe uitdagingen. Door data-analyse kunnen woningcorporaties beter inzicht krijgen in hun vastgoedportefeuilles, operationele processen en klantbehoeften, waardoor ze weloverwogen strategische beslissingen kunnen nemen. Het begrijpen van de gegevens stelt hen in staat om hun resources optimaal te benutten, proactief beveiligingsrisico's te identificeren en schaalbare en flexibele systemen te implementeren. Bovendien kunnen ze door datagedreven innovatie nieuwe mogelijkheden ontdekken om duurzame en inclusieve woonoplossingen te creëren voor de toekomst.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers van onze stand zien waardevolle inzichten over beleid en processen en het slim verbinden hiervan. Belangrijke managementvraagstukken worden gekoppeld aan operationele procesdata. We laten zien hoe onze best practice snel ingezet kan worden om woningcorporaties efficiënt en effectief te laten opereren. Een mooi voorbeeld dat wij in de praktijk zien, is het verhuurmutatieproces. Wij maken in één oogopslag zichtbaar waar de verbeterpunten liggen in het proces. Wanneer dit niet efficiënt verloopt, leidt dit vaak tot onnodige leegstand en langere wachttijden. Door een korter en efficiënter proces gaan woningcorporaties jaarlijks meer mensen huisvesten. Aan de ene kant draagt dit bij aan het verminderen van de kosten, maar nóg belangrijker: het zorgt voor een verbetering van de service richting (potentiële) huurders en een verkorting van de wachttijd.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Woningcorporaties staan nog aan het begin van het benutten van de mogelijkheden van (big) data. Bij CNS ondersteunen we onze klanten bij het ontdekken van waardevolle kansen die verscholen liggen in zowel interne als externe databronnen. Ons doel is om deze kansen helder inzichtelijk te maken en onze klanten te begeleiden bij het omzetten ervan in innovaties die de dagelijkse werkzaamheden van hun organisaties slimmer en efficiënter maken. Door samen te werken met CNS gaan woningcorporaties een solide basis leggen voor een datagedreven toekomst en optimaal profiteren van de kracht van data.

CNS is op CorporatiePlein te vinden op stand 52.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: CNS