CNS: De optimale inzet van intelligente data in de cloud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Accountmanager Ilse van der Steen van CNS.

Tijdens CorporatiePlein neemt CNS bezoekers mee op reis naar de optimale inzet van intelligente data in de cloud. “Dat data waardevol ingezet kunnen worden is evident, maar dit gaat niet vanzelf,” begint Ilse. “Daarnaast verspreidt het landschap waar data zich bevinden. Op steeds meer locaties worden data gegenereerd. Denk aan slimme apparaten, social media of openbare gegevens. De laatste kunnen voor waardevolle informatie zorgen naast de beschikbare data in eigen systemen. Tot slot verplaatsen data zich steeds meer richting de cloud, waar de uitwisseling van gegevens op een andere wijze geregeld wordt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden én uitdagingen. CNS ondersteunt corporaties in alle facetten van deze reis.”

Optimale inzet
“Op onze stand kunnen bezoekers dus vragen stellen over de optimale inzet van data, de betrouwbaarheid van gegevens, het kant-en-klaar beschikbaar zijn van data en het koppelen van relevante informatie op één centrale plek. Ten aanzien van data in de cloud, kunnen bezoekers ook terecht voor advies over de toegankelijkheid van data en de mogelijkheden om in eigen tempo richting de cloud te reizen.”

“Zodra kwalitatieve data beschikbaar zijn voor een corporatie, kan data science ingezet worden om risico’s en kansen te identificeren en de efficiency van de bedrijfsvoering te optimaliseren. Bezoekers kunnen bij CNS terecht voor concrete casussen en hoe te komen tot een goede business case voor hun eigen organisatie.”

Grip op intelligente data
Als laatste organiseert CNS ook vier kennissessies rond het thema ‘Grip op intelligente data in de cloud’. Ilse: “Om 10:30 vertellen we in ‘Borg de kwaliteit van je data’ over hoe data het fundament voor iedere datagedreven corporatie vormt. Door een kwaliteitsfilter direct op de bronsystemen aan te brengen, voorkom je vervuiling. Om 11:30 houden we een sessie over ‘Business Intelligence als katalysator naar de cloud’. Door de BI-oplossing als eerste in de cloud te zetten en stap voor stap de aangesloten bedrijfssystemen over te zetten, maak je van een BI-systeem geen sta-in-de-weg maar een katalysator.”

“Na de lunch gaan we om 13:30 verder met ‘Data in de cloud combineren met Power BI’. De hoeveelheid data groeit waarmee de mogelijkheden voor geïntegreerd inzicht ook groeien. Hoe verzamel en presenteer je data om deze, ongeacht de herkomst, in te zetten in de cloud? Als laatste sluiten we om 15:00 af met ‘Risico’s en kansen voorspellen met intelligente data’. Welke factoren zijn van invloed op resultaten waardoor risico’s kunnen worden verkleind en middelen efficiënter kunnen worden ingezet? CNS laat aan de hand van diverse casussen zien welke inzichten voorspellende data bieden waarmee veel gerichter strategische doelstellingen kunnen worden behaald.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: CNS