CNS: "Volledig inzicht met integrale stuurinformatie"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De gemiddelde corporatie heeft ruim 150 applicaties in gebruik. "Naast de vastlegging van brongegevens genereren deze systemen veel waardevolle data. Echter communiceren de systemen doorgaans niet met elkaar," vertelt Marc Boonman van BI-specialist CNS. Een integrale aanpak, in combinatie met het Datawarehouse van CNS, kan uitkomst bieden. Het bedrijf vertelt hier op 21 september tijdens CorporatiePlein meer over.

"Er ontbreekt vaak een overkoepelend overzicht waarbij de belangrijkste data wordt gecombineerd met relevante stuurinformatie, en blijft het een foutgevoelige 'copy paste' exercitie om dergelijke overzichten te verkrijgen," licht Marc het belang verder toe. "Toch is de combinatie van deze data essentieel voor de integrale vastgoedsturing of voor de stappen die nodig zijn om bijvoorbeeld vastgoedsturing van de grond te krijgen."

Integraal verhaal
"Data uit de vele verschillende systemen zijn vaak ongestructureerd en versnipperd, zodat het niet simpel gecombineerd weergegeven kan worden. De benodigde data dienen eerst verzameld en gestructureerd te worden om vervolgens in het juiste format - repeterend - in een bepaalde rapportage te gieten. Dit is nodig om op elk gewenst niveau de juiste informatie te kunnen tonen. Dit proces van verzamelen en structureren is iets wat bij uitstek in een datawarehouse dient te gebeuren. Het Datawarehouse van CNS kan informatie vanuit ondersteunende en expertsystemen integreren met data het het ERP-systeem zodat de informatiebehoefte in een overkoepelend dashboard met stuurinformatie gepresenteerd kan worden. Juist deze integrale aanpak kan vastgoedsturing bij woningcorporaties op een snelle en efficiënte wijze van de grond krijgen. Voor de presentatie en het verder analyseren wordt Power BI ingezet."

Sturing en verantwoording
Hoe dit in de praktijk werkt, staat centraal bij CNS op CorporatiePlein. Marc: "Data die gebruikt wordt om op te sturen kan ook gebruikt worden voor de verantwoording. Verantwoordingsrapportages zijn normaliter op totaalniveau. Doordat de data gestructureerd wordt opgebouwd vanuit detailniveau in het datawarehouse, kan er met een druk op de knop op totaalniveau worden gerapporteerd in de format die de diverse verantwoordingen voorschrijven. Hierdoor blijft er meer tijd over voor analyse en vastgoedsturing."

"Kortom: CNS verbindt gedegen informatievoorziening vanuit een Datawarehouse oplossing aan een krachtige, innovatieve tool waarmee corporaties beschikken over complete sturings- en verantwoordingsinformatie."

CNS is op CorporatiePlein te vinden op stand 57