Coencad: Corporaties grip en inzicht geven op hun bezit

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Digitalisering is inmiddels een welbekend fenomeen in de corporatiesector. Processen zullen steeds meer digitaal gaan, maar hoe speel je daar als corporatie het beste op in? Volgens Thijs van den Broek van Coencad is zelfstandigheid een belangrijke kwaliteit voor corporaties van de toekomst. Coencad is 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein en wij spraken alvast met Thijs over zijn visie op de bedrijfsvoering van de toekomst.

“In het bedrijf van de toekomst gaat vrijwel alles digitaal,” begint Thijs het gesprek. “Voor een organisatie is het kunst om juist die technieken te adopteren die op de lange termijn voordeel opleveren, zonder de controle op het proces te verliezen. Daarom is het waardevol om over interne ontwikkelaars te beschikken. Zij kunnen tijdrovende en foutgevoelige processen automatiseren, waardoor werknemers meer ruimte krijgen om zich te focussen op hun kerntaken.”

Daarnaast ziet Thijs zelfstandigheid steeds belangrijker worden als competentie. “Een bedrijfsvoering waarin werknemers en teams zelf aansprakelijk zijn voor de werkzaamheden en eigenhandig problemen kunnen tackelen, zonder verantwoording af te moeten leggen aan een manager, is een grote meerwaarde voor iedere organisatie. Het stapelen van bestuurslaag op bestuurslaag is verleden tijd. Wat ons betreft hebben zelfsturende teams de toekomst.”

Inzicht in het bezit
Op CorporatiePlein vertelt Coencad over het Woningbestand. “Dit is een enorme bron van gegevens,” vertelt Thijs. “Of het nu gaat om de oppervlaktes voor de marktwaardering GBO en WWS, om onderhoudselementen voor het MJOP of om de aanwezigheid van grondstoffen voor circulair bouwen; het Woningbestand bevat data die bij veel projecten onmisbaar zijn. Het kan een lastige klus zijn om deze gegevens te verzamelen. Opnames zijn tijdrovend en kunnen verouderen. Dit werkt onzorgvuldigheid en onnodige kosten in de hand. Tijdens de beurs willen wij onze informatiemodellen laten zien waarmee corporaties grip krijgen op hun bezit. De visuele weergave en doorlopende validatie van data zorgen ervoor dat ze inzicht verkrijgen in de eigenschappen van het woningbestand. Bezoekers kunnen bij ons op de stand een kijkje nemen en zelf zien hoe deze informatiemodellen van waarde kunnen zijn voor hun organisatie, en helpen het bezit inzichtelijk te maken.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: Coencad

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

Coencad is op CorporatiePlein te vinden op stand 23