COENCAD: Corporaties helpen datakwaliteit te maximaliseren

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een onderwerp dat de laatste jaren steevast op de agenda staat bij woningcorporaties, is datakwaliteit. Maar waar er vaak wel een wil is, is de weg naar goede datakwaliteit minder helder. COENCAD neemt corporaties bij de hand en vertelt op CorporatiePlein meer over de weg naar valide gegevens. Een gesprek daarover met mede-eigenaar Thijs van den Broek.

Het belang van data bij woningcorporaties groeit continu, begint Thijs: “Of het nu gaat om marktwaardering, de woningwaardering, de energieprestatie of het onderhoud; aan bijna alle projecten en strategieën van corporaties liggen vastgoeddata ten grondslag. Betrouwbare gegevens zijn dan ook van levensbelang. Want op verouderde data kun je niet bouwen. Corporaties staan enerzijds voor de uitdaging om datakwaliteit te optimaliseren en anderzijds om vastgoedgegevens te integreren in bedrijfsprocessen.”

Innovatie
Om aan het groeiende belang te kunnen voldoen, is innovatie essentieel. “COENCAD wil corporaties blijven inspireren om te innoveren,” gaat Thijs verder. “Daarin proberen we altijd het goede voorbeeld te geven. Dat doen wij onder andere met onze eigen 3D-BIM toepassing COBIM. BIM, maar dan praktisch, dé oplossing om datakwaliteit te waarborgen.”

Betrouwbare representatie
Op CorporatiePlein vertelt COENCAD meer over hoe het zich inzet voor digitalisering bij woningcorporaties. “Door data te verzamelen op basis van de werkelijke situatie, ontstaat een betrouwbare representatie van het woningbestand. Deze data vormt het uitgangspunt voor betere samenwerking en daarmee betere bedrijfsvoering. Van de aannemer tot de taxateur en van de EPA-adviseur tot de huurconsulent; iedereen gedijt bij betere dataverwerking.”

Brug slaan
“Onze kennissessies op de vakbeurs gaan daar verder op in. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat data op de juiste plaats terechtkomen? Of dat iedereen met dezelfde gegevens aan de slag gaan? Tijdens onze sessie over COBIM vertellen we meer over de geslagen brug tussen betrouwbare vastgoeddata en 3D BIM. Met automatisering en kwaliteitscontroles genereren we betrouwbare BIM-modellen geïntegreerd in software, terwijl we In de sessie over ‘Datakwaliteit: het fundament van de toekomstgerichte woningcorporatie’ ingaan op onze visie over het belang van goede datakwaliteit. Benieuwd naar ons verhaal? Kom dan zeker een kijkje nemen.”

COENCAD is te vinden op stand 38 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: COENCAD