COENCAD over het realiseren van effectief en betrouwbaar vastgoedbeheer

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Voor effectief en betrouwbaar vastgoedbeheer dienen ketenpartners niet als eilandjes te opereren, maar samen te werken en zo de woningcorporatie te ontzorgen. Maar hoe krijg je dat proces goed op de rails? Een gesprek met Thijs van den Broek van COENCAD, dat hier op 21 september meer over vertelt tijdens CorporatiePlein.

"Wij zien veel kansen in het digitaliseren van woninggegevens voor woningcorporaties," begint Thijs. "Door deze gegevens centraal te beheren kan het als basis worden gebruikt voor de aansturing van alle ketenpartners. Op die wijze wordt er gewerkt met uniforme gegevens en blijft de informatie actueel en betrouwbaar."

Corporaties ontzorgen
COENCAD staat samen met Delto op de beurs. Thijs: "Delto levert de EPAview applicatie wat corporaties helpt te verduurzamen door meer inzicht te krijgen in de energetische status van haar woningbezit, beleid te maken en beslissingen te voeren. Samen willen wij bezoekers laten zien hoeveel kansen er liggen voor effectief en betrouwbaar vastgoedbeheer. In plaats van te werken als eilanden kunnen ketenpartners meer samenwerken en corporaties echt ontzorgen. Wij willen daarin het goede voorbeeld geven."

"Daar waar Delto verantwoordelijk is voor het leveren van energie-indexen, digitaliseert COENCAD het woningbezit voor corporaties. EPA-labels, NEN2580, Woonwaardering en hoeveelheden voor de MJOP worden door Delto en COENCAD door slimme software en dienstverlening gecreëerd. Door gezamenlijk een oplossing te bieden richting woningcorporaties, worden de diensten en data van COENCAD en Delto gekoppeld. Deze samenwerking leidt tot significante tijdsbesparingen tijdens de actualisatie van energie-indexen en tijdens de opname voor het GBO NEN2580."

Kennissessies
Op de stand van COENCAD organiseert het bedrijf twee kennissessies - om 11:00 en 14:00 - over hoe betrouwbare vastgoeddata met EPA en een digitaal woningbestand gecreëerd kan worden. "Het geautomatiseerd verreiken van de MJOP, digitaliseren van het woningbestand, efficiënt bepalen van de energie­-indexen en de automatisering van NEN 2580 komen hier onder andere langs."

COENCAD is op CorporatiePlein te vinden op stand 28