Corporatie Cloud standaardiseert met KOVRA

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dagelijks worden vele duizenden opdrachten vanuit corporaties verstrekt aan de bouw- en installatiebranche. Een veelvoud aan uren wordt besteed aan communicatie over deze opdrachten, tussen de betrokken partijen. Om deze communicatie te vereenvoudigen en te standaardiseren is het initiatief KOVRA in het leven geroepen. KOVRA (opgericht en gefaciliteerd door KOVON) wil vastgoed- en onderhoudsafdelingen van woningcorporaties en hun co-makers helpen bij het standaardiseren en optimaliseren van het onderlinge berichtenverkeer. NCCW gaat als één van de initiatiefnemers een pilot draaien, samen met Coen Hagedoorn Bouwgroep, Herke ICT en Woningstichting Het Gooi & Omstreken.

Pionier KOVRA
Bertus Meijer, business developer bij NCCW en als pionier vanaf het begin betrokken bij dit initiatief: "Al in 2011 hadden S@les in de Bouw en NCCW voor de eerste maal contact over de vraag hoe communicatie efficiënter zou kunnen verlopen. Op basis van uitwerkingen die NCCW, Coen Hagedoorn Bouwgroep, Herke ICT en en S@les in de Bouw gezamenlijk hebben opgesteld, is het voorstel gekomen om dit breder op te pakken door meer partijen hierbij te betrekken. Na bundeling met andere initiatieven, waaronder die van KOVON, CORA en NetwIT, is het uiteindelijk dermate breed geworden dat er nu een werkgroep KOVRA is ontstaan.

Een van de doelstellingen voor de pilot is het ketenproces voor opdrachtverstrekking, uitvoering en facturering van reparatie- en mutatieonderhoud te optimaliseren door geautomatiseerde uitwisseling van gegevens. Dit heeft voor alle partijen (huurder, corporatie en bouw- en installatiesector) veel voordelen. In 2013 presenteerde NCCW op het KOVON-congres een onderzoek waaruit bleek dat standaardisatie, naast kwaliteitsverbetering voor de huurder, een besparing kan opleveren van maar liefst 100 miljoen euro."

Corpratie Cloud
Bertus Meijer vervolgt: "Met de Corporatie Cloud leveren wij een platform dat hiervoor uitermate geschikt is. Met de Corporatie Cloud kunnen corporaties, huurders en leveranciers werken binnen een gemeenschappelijk proces, waarbij elke partij zijn eigen ICT-middelen kan blijven gebruiken. Juist dankzij de gestandaardiseerde gegevensuitwisseling verdwijnen veel werkzaamheden die nu dubbel gebeuren. Inmiddels werken meer dan 50 corporaties en een groot aantal aannemers met de Corporatie Cloud. Door van KOVRA gebruik te maken wordt het nog eenvoudiger om hierop andere corporaties en aannemers aan te sluiten."

Wilt u meer informatie of een toelichting op de resultaten van het NCCW-onderzoek? Klik hier.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2014 te bekijken.