CorporatieMedia maakt van online nood een deugd

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanwege corona vonden de CorporatieGids LIVE Kennisdag en CorporatiePlein in 2020 voor het eerst in de tienjarige geschiedenis volledig online plaats. Gewapend met de opgedane ervaring en de feedback van bezoekers en leveranciers ontvouwen de organisatoren Paul Tuinte en Martin Barendregt hun plannen voor dit jaar.

Met ruim 350 aanmeldingen voor CorporatieGids LIVE Online en 750 aanmeldingen voor CorporatiePlein Online bleken de jaarlijkse evenementen ook online echte publiekstrekkers. “Ook in het afgelopen ‘coronajaar’ stonden ze als vanouds op het netvlies van corporatiemedewerkers,” beaamt Paul. “We hebben ook heel veel nieuwe bezoekers mogen verwelkomen. Dat is echt een voordeel van plaatsonafhankelijk online kunnen deelnemen aan onze informatieve evenementen.”

Deugd
“Voor ons was het de eerste keer in ons tienjarig bestaan dat we deze evenementen volledig online hebben verzorgd,” zegt Martin. “Dit betekent dat we een schat aan ervaring hebben opgedaan. Samen met de ontvangen feedback hebben we daarmee onze plannen voor komend jaar verfijnd. Moraal? Maak van online nood een deugd.”

Gezonde groei
“Wat in grote lijnen ‘bij het oude’ blijft, is onze dagelijkse nieuwsvoorziening via CorporatieGids.nl, via onze CorporatieGids LinkedIn-groep, Twitter, onze e-mail nieuwsbrief en natuurlijk ons onvolprezen CorporatieGids Magazine. Al deze titels hebben meer dan in de behoeften voorzien en zelfs een gezonde groei doorgemaakt. Voor deze diensten staan in 2021 dan ook geen grote veranderingen op het programma.”

Evenementen
Voor de CorporatieGids LIVE Kennisdag en CorporatiePlein verliep 2020 op zijn zachtst gezegd anders dan andere jaren. “Normaal gesproken brengen we met onze evenementen op twee dagen in het jaar vele honderden vakgenoten bij elkaar. In 2020 hebben wij deze evenementen als gevolg van corona min of meer één op één naar een online variant vertaald. In 2021 gaan we dat in het voorjaar compleet anders doen,” zegt Paul.

Voorjaar online
“We hopen dat de wereld er in termen van corona weer snel een stuk rooskleuriger uit gaat zien. Omdat wij woningcorporaties met zekerheid een voorjaarsprogramma willen aanbieden, gaan we in het voorjaar op vier ochtenden de CorporatieGids LIVE Online Kennisdagen organiseren. Iedere ochtend staan drie actuele onderwerpen centraal waarover een klein aantal leveranciers kennissessies verzorgen. We maken hiervoor gebruik van ons compleet vernieuwde online event-platform.”

Data en onderwerpen
De data en onderwerpen zijn inmiddels bekend. “Op 2 maart worden er kennissessies georganiseerd rondom de onderwerpen: Datakwaliteit, Informatiebeveiliging en het Serviceproces dagelijks onderhoud. Op 8 april staan de onderwerpen ERP - Finance Treasury & Control en Woonruimteverdeling centraal. Op 11 mei worden er kennissessies georganiseerd over Procesoptimalisatie, Multichannel communicatie en Vastgoedsturing/Vastgoeddata/Asset management/BIM. Op 10 juni staan Sturen en verantwoorden, Oplossingen rondom Microsoft 365 en Documentcreatie/Documentstromen/Documentopslag centraal.”

Grote voordeel
“Het grote voordeel is dat het aanbod kennissessies per ochtend veel minder is. Ook zijn de kennissessies specifieker afgestemd op een onderwerp,” zegt Martin. “Deelnemende leveranciers verzorgen drie keer per ochtend hun kennissessie. Als bezoeker heb je op één ochtend dus drie keer de gelegenheid om deze specifieke kennissessie te bezoeken. De kleinschaligheid vergroot naar verwachting ook de interactie tussen bezoekers en leveranciers.”

CorporatiePlein
En dan CorporatiePlein, onbetwist het grootste en belangrijkste evenement over bedrijfsvoering, innovatie en ICT voor woningcorporaties in de sector. “Zowel bezoekers als exposanten hebben dit jaar bewust of onbewust onze eerste CorporatiePlein Online-editie vergeleken met de ‘gewone’ fysieke variant,” zegt Paul. “Feit is dat je een fysieke beurs niet kunt vergelijken met een online beurs. Het is een compleet andere omgeving en beleving en vergt andere competenties van zowel de exposant als bezoeker.”

Netwerken en ontmoeten
Martin vult aan: “Exposanten en bezoekers misten het echte beursgevoel, het netwerken, het geroezemoes, de sfeer van een beurs, de toevallige ontmoetingen, de drukte in de gangen. In deze coronatijd lijken dat beelden uit een ver verleden. Van de andere kant kregen we als feedback dat bezoekers het ook wel een voordeel vonden dat ze nu rustig vanaf hun (thuis)werkplek kennissessies konden bijwonen en virtuele beursstands konden bezoeken.”

23 september
Op de vraag wat de plannen zijn voor CorporatiePlein in 2021, zegt Martin: “In het najaar – op donderdag 23 september om precies te zijn – gaan we ‘gewoon’ weer CorporatiePlein organiseren. Want eerlijk is eerlijk: ook al werkt het online bijwonen van kennissessies en bezoeken van virtuele beursstands prima, het echte ontmoeten en netwerken gaat live nou eenmaal beter. Uiteraard gaat CorporatiePlein alleen door als het veilig en verantwoord kan. Wij zijn optimistisch en hebben er goede hoop op dat dit komend najaar het geval is. Nu al zin in! Natuurlijk houden we jullie op de hoogte via onze mediakanalen of via e-mail, als we over je adres beschikken. We zijn in ieder geval vol energie begonnen om er dit jaar weer iets moois van te maken.” 

Bron: CorporatieGids Magazine, Foto: CorporatieMedia