'Corporaties kunnen grote stappen maken door innovatie in huidige software'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bij innovatie wordt vaak snel gedacht aan nieuwe technologieën als smartwatches en virtual reality. "Hoewel deze technologieën ongetwijfeld hun plek gaan vinden in praktisch toepasbare oplossingen, geloven wij dat met de toepassing van innovaties in de software zelf nog hele grote stappen gemaakt kunnen worden." Dat zegt Jasper Simmer, Commercieel directeur van Qvision, die meer over deze mogelijkheden vertelt op 21 september tijdens CorporatiePlein.

Jasper noemt Maaskoepel als een goed voorbeeld van een traject waar meer uit bestaande software werd gehaald. "De websites voor woningzoekenden stonden ongeveer tien jaar stil. De woningzoekenden werden vrijwel niet ondersteund of geadviseerd in hun zoektocht naar de juiste woning op de website. Door het aanbrengen van relevantie hebben wij voor Maaskoepel een platform gerealiseerd waarop woningzoekenden proactief door de website worden geadviseerd over de meest geschikte woning. Op natuurlijke wijze worden er ook geschikte alternatieven aangedragen die veelal over het hoofd worden gezien."

"Een ander voorbeeld zijn klantportalen: deze worden door alle leveranciers op dezelfde wijze aangeboden, en we zien dat vrijwel overal het gebruik door huurders achterblijft. Een goede reden om met een frisse blik naar dit onderwerp te kijken. Het resultaat is dat wij geen portalen meer leveren. Een portaal betekent namelijk per definitie dat er een losse omgeving naast of in de reguliere website wordt gerealiseerd. Dit resulteert in een gebroken klantreis. In plaats daarvan introduceert Qvision easyContact web: websites waarin persoonlijke en algemene informatie naadloos samenvloeien voor een optimale klantbeleving."

Meer mogelijkheden
"Ook kunnen er nog stappen worden gezet in de wijze waarop digitale communicatie veelal door woningcorporaties wordt ingezet," gaat Jasper verder. "Corporaties beperken zich vaak tot een website en bijvoorbeeld een nieuwsbrief, maar er is zoveel meer mogelijk. Met easyContact multiweb biedt Qvision een platform waarmee je niet alleen de corporatiewebsite kunt onderhouden, maar ook in no-time nieuwe website - bijvoorbeeld voor een nieuwbouwproject - kunt aanmaken en inrichten zonder dat hier technische kennis voor nodig is. Vervolgens kunnen alle kanalen binnen het platform content als teksten, fotoalbums en formulieren onderling delen. Als dit verder wordt uitgebreid met easyContact Screen, dan kan informatie als het nieuws en het woningaanbod ook worden gepubliceerd op bijvoorbeeld het entreescherm van een complex ter vervanging van een oud prikbord."

Op 21 september vertelt Qvision meer over deze mogelijkheden tijdens CorporatiePlein. Jasper: "Deze voorbeelden komen voort uit het anders of slimmer kijken naar processen en problemen. Nieuwsgierig? Kom dan naar onze stand op de beursvloer of sluit aan bij één van onze kennissessies."

Qvision is op CorporatiePlein te vinden op stand 48