Corsa productlijn van BCT ook in 2015 weer NEN-2082 gecertificeerd

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

BCT heeft met haar Corsa productlijn de hercertificering voor de NEN-2082 norm met vlag en wimpel doorstaan.

De Corsa productlijn voldoet reeds sinds 2009 aan deze NEN-norm. Om gecertificeerd te blijven vindt er ieder jaar een hercertificering plaats door certificeringbureau ECB. Ook dit jaar hebben wij bewezen dat Corsa aan alle gestelde eisen voldoet, waarmee de poductlijn weer tot eind november 2015 officieel gecertificeerd is.

Meer over NEN-2082 norm
De NEN-2082 norm bevat een verzameling eisen die opgesteld zijn voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement systemen. Het doel van de norm is organisaties in staat te stellen haar taken goed uit te voeren, verantwoording te kunnen afleggen en met haar omgeving te kunnen communiceren.

De commissie Informatie- en archiefmanagement is verantwoordelijk voor de NEN-2082 norm. De norm is in het leven geroepen omdat Iedere organisatie gebaat is bij duidelijke afspraken rond (digitale) archivering, maar dat Wet- en regelgeving slechts ruime kaders bieden. Omdat er juist behoefte is aan samenhangende kaders, voorziet de commissie hierin met het ontwikkelen van normen, richtlijnen en standaarden.

Bron: BCT

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van BCT in de CorporatieGids 2014 te bekijken.