Ctac: "Snel beslissingen kunnen nemen om continu te kunnen blijven anticiperen"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties moeten kunnen inspelen op een snel veranderende wereld. Hiervoor is niet alleen wendbaarheid en schaalbaarheid nodig, maar ook aandacht voor effectiviteit en efficiency. Dat vertelt John Jaspers van Ctac. Hoe ICT-oplossingen woningcorporaties hierbij kunnen helpen, staat op 21 september centraal bij Ctac tijdens CorporatiePlein.

"Ongeacht of de ERP-omgeving drie, vijf of tien jaar oud is, de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld Cloud computing, Internet of Things en Big Data gaan zo snel dat een grondige realiteitscheck geen overbodige luxe is om de aansluiting met andere corporaties te behouden," begint John. "Maar niet alleen nieuwe technologieën, ook de politiek en economie spelen een rol in de veranderende wereld. De crisis is voorbij, dus zowel consumenten als organisaties gaan weer investeren en geld uitgeven. Echter is dat voor klanten van woningcorporaties maar beperkt het geval. Daarnaast is op dit moment de digitale transformatie gaande; er ontstaan andere manieren van klantcontact omdat klanten veeleisender worden. De politiek en lokale overheid stellen eisen aan corporaties en houden toezicht op naleving van onder andere de Woningwet, Herzieningswet en splitsing tussen DAEB en niet-DAEB. Inspelen op deze snel veranderende wereld is essentieel, en om continu te kunnen blijven anticiperen moeten beslissingen snel genomen kunnen worden."

Gewenste ondersteuning voor optimale dienstverlening
Ctac lanceerde onlangs haar Fit4Woco suite, en toont deze op CorporatiePlein aan bezoekers. "Het klantinteractiesysteem van Fit4Woco biedt de gewenste ondersteuning voor een optimale dienstverlening naar huurder en leverancier via elk kanaal. De klant bepaalt zelf op welke wijze zij in contact wil komen met de corporatie. Het verzoek of vraag van de klant wordt met behulp van het kennismanagementsysteem automatisch beoordeeld, zodat een eenduidige informatievoorziening plaatsvindt."

Fit4Woco bestaat uit een ERP-kern met daaraan toegevoegd corporatiespecifieke deeloplossingen. "Zo kan de suite worden ingezet als totaaloplossing. Maar omdat de modulaire bouwstenen als analytics, klantinteractie en P&O apps zijn gebaseerd op de CORA en VERA referentiearchitecturen, kunnen ze ook dienen als corporatiespecifieke oplossingen die aansluiten als toevoeging op bestaande IT-omgevingen. Hoe ICT-oplossingen woningcorporaties hierbij kunnen helpen, is op 21 september het onderwerp van de Ctac stand tijdens CorporatiePlein."

Ctac is op CorporatiePlein te vinden op stand 26