DataBalk: IT-landschap innovatiever, flexibeler en meer gestandaardiseerd maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties hebben vandaag de dag een modern applicatielandschap nodig om uitdagingen het hoofd te bieden. Hoe helpt DataBalk hen hierbij met hun software en welke meerwaarde ervaren klanten daarbij? DataBalk vertelt er op 14 september over tijdens CorporatiePlein en wij spraken voorafgaand alvast met Manager Verkoop Hermen Joostens.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
DataBalk vertelt over haar producten op het gebied van Klant (dienstverlening), Pand (vastgoed en onderhoud) en Contract (verhuuradministratie en financiën). Ruim twee jaar geleden is DataBalk gestart met de ontwikkeling van een nieuw productportfolio voor de corporatiesector. Op basis van een slimme en vernieuwende architectuur bieden we een onderscheidende totaaloplossing voor corporaties. De totaaloplossing bestaat uit meerdere moderne SaaS-applicaties en maakt het IT-landschap van corporaties innovatiever, flexibeler en meer gestandaardiseerd.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Corporaties kunnen bij DataBalk terecht om te ontdekken op welke wijze een modern applicatielandschap voor corporaties is georganiseerd, hoe wij zorgen dat software in deze altijd up-to-date blijft en hoe we procesautomatisering naar een hoger niveau tillen. Ook vertellen we hoe je als corporatie gefaseerd kunt innoveren, zonder te verzanden in een lange IT-projecten. 

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Een aantal concrete oplossingen helpen corporaties echt verder:

  • Vastgoedadministratie | Om processen te kunnen moderniseren en te automatiseren is kwalitatieve en gestandaardiseerde vastgoedadministratie van groot belang. De oplossing van DataBalk op dit gebied zorgt voor maximale beschikbaarheid van data én gebruik van deze data in alle processen. Zo integreert onze vastgoedoplossing met de ketenpartners om data uit te wisselen, worden de beslisbomen voor Dagelijks Onderhoud en Woningverbetering gebaseerd op de vastgoeddata én wordt de bezitsadministratie in één keer opgelost door het juist gebruiken van de kadasterdata.
  • Dagelijks- en mutatieonderhoud, Inspectie & Ketenintegratie | Onze oplossing zorgt voor het volledig automatiseren van het gehele onderhoudsproces, van klant tot ketenpartner en terug. We laten graag de DICO-integratie zien, uitwisseling van opdrachten voor dagelijks- en mutatieonderhoud en onze Inspectiemodule.
  • Klantcontact | Onze oplossing voor dienstverlening, bestaande uit een CRM, website en CMS, klantportaal, kennisbank en overige benodigde onderdelen is gebaseerd op Microsoft Dynamics CRM. Zowel voor medewerkers als voor huurders zijn daarmee dossiers eenvoudig inzichtelijk, worden werkstromen geautomatiseerd en integreert de oplossing volledig met de kantoorautomatisering gebaseerd op Microsoft. Zo heb je bijvoorbeeld vanuit Teams je taken en zaken inzichtelijk zodat onze oplossing perfect aansluit op je dagelijks werk.
  • Verhuur & Financieel | De corporatiesector kent sinds jaar en dag een ‘geïntegreerd ERP’ waarin de zowel de financiële als de verhuuradministratie zijn samengevoegd. DataBalk breekt met deze architectuur door de Verhuur & Financieel qua applicatie van elkaar te scheiden. Financiële oplossingen zijn immers wereldwijd gestandaardiseerd terwijl de Verhuuradministratie sectorspecifiek is. Door deze nieuwe opzet worden de applicaties als echte SaaS geleverd waardoor beheer eenvoudiger wordt en standaarden beter toepasbaar zijn.

DataBalk is op CorporatiePlein te vinden op stand 69.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: DataBalk