De Processpecialisten: Dienstverlening verbeteren met procesgericht werken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als woningcorporatie wil je jezelf continu verbeteren. Procesgericht werken is daarvoor onmisbaar. Hoe ga je als organisatie hiermee aan de slag en omarm je het in de bedrijfsvoering? De Processpecialisten vertelt er op 14 september over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met Marketingspecialist Tessa van Soelen.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Centraal deze dag staat voor ons procesgericht werken, de sturing op de processen en de verschillende procesrollen. Daarnaast zullen wij het proceshuis (framework) tonen dat wij gemaakt hebben met diverse woningcorporaties en onze tooling partner Mavim. Ze hebben hun kennis en ervaring gebruikt om te komen tot een representatieve set aan processen voor het proceshuis.

We geven een korte introductie van de waarom, we laten het model en een uitgewerkt proces zien. Verder kunnen er natuurlijk vragen gesteld worden. Mijn collega’s Wilbert Koenen, Linda van Vechgel en Jeroen Stam zullen aanwezig zijn op de stand.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Vragen zoals: “Mijn organisatie wil iets met processen gaan doen, hoe pak ik dit op?”, “We willen meer resultaatgericht kunnen sturen, hoe maak ik dit meetbaar?” en “We hebben de processen in beeld, maar hoe krijgen we onze mensen mee?” Wilbert, Linda en Jeroen behandelen zaken als proces- en resultaatgericht sturen, samenwerken in de keten en verandermanagement. Kortom, het verbeteren van de dienstverlening staat centraal.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Procesgericht werken, verandermanagement, opgavegericht werken en RPA. De Processpecialisten zijn specialist in het richten, inrichten en werkend krijgen van processen en ketens, waarbij de aanpak aangepast wordt op het vraagstuk en de organisatie. Denk hierbij aan keten- en procesmanagement, van een complexe maatschappelijke uitdaging tot inrichting en sturen van keten en proces.

De Processpecialisten is op CorporatiePlein te vinden op stand 11.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: De Processpecialisten