De Processpecialisten: Opgavegericht samenwerken over afdelings- en organisatiegrenzen heen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties staan voor grote uitdagingen zoals het woningtekort, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid. Hoe bied je deze thema’s het hoofd en welke rol is daarbij weggelegd voor opgavegericht werken, datagedreven samenwerken en keten- en procesmanagement? De Processpecialisten vertelt er meer over op CorporatiePlein en Processpecialist Wilbert Koenen licht bij ons alvast een tipje van de sluier op.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Tijdens CorporatiePlein richt De Processpecialisten zich in doorlopende silent seminars op twee onderwerpen. Allereerst het delen van ervaring hoe corporaties opgavegericht kunnen organiseren op thema’s als het woningtekort, armoede en eenzaamheid. Wat vraagt dit van je organisatie en medewerkers?

Daarnaast gaan we in op de sturing van de organisatie. Veel corporaties zijn hiermee bezig, maar hoe breng je proces- en resultaatgericht sturen in de praktijk? Theorie en praktijkvoorbeelden worden gedeeld. Ook is er op onze stand continu een Processpecialist beschikbaar voor stand up consultancy rondom actuele vraagstukken.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Opgavegericht werken in de praktijk, op thema’s als woningtekort, duurzaamheid, armoede en eenzaamheid. Mijn collega’s Linda van Vechgel en Jeroen Stam en ik behandelen hierin zaken als proces- en resultaatgericht sturen, samenwerken in de keten, verandermanagement, opgavegericht werken, datagedreven samenwerken en RPA. Het verbeteren van de dienstverlening staat centraal.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
De Processpecialisten zijn specialist in het richten, inrichten en werkend krijgen van processen en ketens, waarbij de aanpak aangepast wordt op het vraagstuk en de organisatie. Denk hierbij aan keten- en procesmanagement, van een complexe maatschappelijke uitdaging tot inrichting en sturen van keten en proces.

Maar ook aan verandermanagement, de menskant van de verandering, het meenemen van mensen en dit duurzaam organiseren. Of aan opgavegericht werken, over afdelingen en organisatiegrenzen heen werken vanuit de opgave waarbij aan de bewoners wordt gedacht. Aan datagedreven samenwerken en RPA. En aan verbeteren van de dienstverlening, door gebruik te maken van meerdere kanalen binnen een omnichannelstrategie.

De Processpecialisten is op CorporatiePlein te vinden op stand 30.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: De Processpecialisten