Donderdag 22 september, Expo Houten: CorporatiePlein: Daar moet je als corporatiemedewerker gewoon bij zijn

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

CorporatiePlein komt eraan! Op 22 september vindt deze ‘Dag van de Woningcorporatie’ traditiegetrouw weer plaats in Expo Houten. Woningcorporaties en exposanten zijn het roerend met elkaar eens: “CorporatiePlein? Daar moet je gewoon bij zijn.” De deuren gaan open om 09:30 uur, aanmelden kan nog steeds op corporatieplein.nl.

Als je werkzaam bent bij een woningcorporatie – het vakgebied maakt eigenlijk niet uit – word je voortdurend uitgedaagd. Binnen het grotere geheel van ‘de kerntaak’ speelt de bedrijfsvoering en ICT-huishouding van de corporatie een niet te onderschatten rol. Of je nu bestuurder bent of manager of medewerker binnen het domein Wonen, Onderhoud, Finance & Control, I&A of Communicatie, iedereen beseft dat alles optimaal moet zijn om als corporatie goed te kunnen presteren.

Alles moet kloppen
Hebben wij onze processen en data op orde en kunnen we daar op sturen, verantwoorden en prognosticeren? Is onze ICT-huishouding solide, goed beveiligd en klaar voor de toekomst? Zitten onze medewerkers op de juiste plek en beschikken ze over de benodigde vaardigheden? Kunnen we de vragen van huurders efficiënt beantwoorden, ondersteunen we zelfredzaamheid met gebruiksvriendelijke tools en hebben we oog en oor voor de meest kwetsbaren binnen onze doelgroep? Voeren we dagelijks onderhoud just in time uit en gebruiken we daarin al de voorspellende kracht van data? Met vragen zoals deze zijn vele A4’tjes te vullen. Het simpele antwoord is dat alles gewoon moet kloppen.

In vrijwel alle facetten van de bedrijfsvoering van de corporatie spelen ICT-oplossingen een cruciale rol en kan ICT-innovatie het antwoord zijn om knelpunten op te lossen en doelen eenvoudiger te bereiken. Het is dus niet gek dat CorporatiePlein de afgelopen jaren is uitgegroeid tot dé Dag van de Woningcorporatie, waar corporatiemedewerkers uit alle vakgebieden graag naartoe gaan om kennis en inspiratie op te doen en te netwerken. Managers die samen met hun team op zoek gaan naar de beste oplossing en collega’s die verschillende exposanten bezoeken en tijdens de lunch ervaringen uitwisselen. Het is mooi om te zien dat corporatiemedewerkers de verantwoordelijkheid nemen en gericht op zoek gaan naar verbeterpunten. CorporatiePlein, daar moet je gewoon bij zijn!

Greep uit programma
Op CorporatiePlein is binnen alle facetten van de bedrijfsvoering kennis in overvloed. Veel exposanten delen dat op hun stands, in veel gevallen onder meer in de vorm van kleinschalige kennissessies. Op de volgende pagina’s vind je een greep uit het programma-aanbod. Op de website corporatieplein.nl vind je in de meeste gevallen per onderwerp wat nadere informatie. 

Aanmelden
CorporatiePlein is uitsluitend te bezoeken door medewerkers van woningcorporaties. Nog niet aangemeld? Ga dan naar corporatieplein.nl en meld je gratis aan. Parkeren doe je voor de deur en is helemaal gratis, net als de catering gedurende deze dag. De ideale omstandigheden voor misschien wel de meest effectieve en informatieve dag van het jaar.

Openingstijden
De deuren van CorporatiePlein gaan om 09:30 uur open. Omstreeks 16:00 uur eindigt de beurs met een gezellige netwerkborrel. Mis het niet, mocht je nog niet zijn aangemeld, doe dat dan gelijk even op corporatieplein.nl. Tot 22 september in Expo Houten!

Bron: CorporatieGids Magazine, Foto: CorporatieMedia