Driss Ousji (De Sleutels): Door coronacrisis kijken we ruimhartiger naar individuele oplossingen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bij de Sleutels stond 2020 rood in de agenda omcirkeld. De corporatie wil namelijk dit jaar koploper worden in klantgerichtheid. Gooit het coronavirus roet in het eten of zorgt de crisis juist voor meer creativiteit? CorporatieGids.nl vroeg het aan Driss Ousji, Manager Financiën en Bedrijfsvoering bij de Leidenaren.

Nederland is – net als de rest van de wereld – in de ban van het coronavirus. Waar het virus het gewone leven tot stilstand brengt, gaan wonen, zorg en welzijn ‘gewoon’ door. Wat betekent de coronacrisis voor woningcorporaties? In deze serie volgen we ze op de voet. 

“Het is zeker geen business as usual op dit moment,” begint Driss het gesprek. “Toch gaat onze dienstverlening zo veel mogelijk door, maar dan zonder fysiek contact. Dit betekent dat sommige zaken anders verlopen. Dit communiceren we naar onze huurders via digitale nieuwsbrieven, nieuwsberichten op onze website en middels papieren meldingen in seniorencomplexen. Daarnaast hebben we veel gestelde vragen verzameld en gebundeld, bijvoorbeeld over praktische zaken als het nog wel kunnen bezichtigen van een nieuwe woning. Alle huurders hebben inmiddels een brief ontvangen met daarop deze lijst met vragen en antwoorden.”

Reactiesnelheid en bereikbaarheid
De reactiesnelheid en bereikbaarheid van een corporatie zijn belangrijke factoren bij klantgerichtheid. Op de vraag of het door de crisis lastiger is geworden hieraan te voldoen, vertelt Driss: “We werken gelukkig in een tijd waar digitaal veel mogelijk is. Collega’s doen hun werkzaamheden nu zoveel mogelijk vanuit huis maar kunnen nog steeds snel reageren op bijvoorbeeld huurdersvragen. Dit volledig online doen was even wennen in het begin, maar het gaat steeds beter.”

Eén-op-één
“Een voorbeeld van processen die door de coronacrisis zijn aangepast bij de Sleutels, is dat we zijn gestopt met groepsbezichtigingen bij een verhuring,” gaat Driss verder. “Deze vinden nu één-op-één plaats. Ook hebben we onze klantenservice in twee ploegen ingedeeld. Eén werkt vanuit huis en beantwoordt de digitale berichten, en de andere groep beantwoordt de telefoon op kantoor. Daarbij vragen we ook de huurder om een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld bij urgente reparatieverzoeken. De bewoner wordt dan gevraagd om in een andere ruimte te verblijven dan waar de vakman aan het werk is.”

Ruimhartig
De coronacrisis is daarnaast voor de Sleutels aanleiding om wat vaker de klant proactief op te zoeken, sluit Driss af. “Bijvoorbeeld in de manier waarop we hen informeren over onze werkwijze en de genomen maatregelen. Ook besteden wijkbeheerders nu extra tijd aan seniorencomplexen. En mochten huurders in financiële problemen komen door de crisis, dan kijken we nog ruimhartiger naar individuele oplossingen. We doen het immers met elkaar.”

Bron: CorporatieMedia, Foto: Winand Stut