EasyMatch short stay voor de Key

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het onderdeel Short Stay Facilities van woningstichting de Key uit Amsterdam huisvest studenten uit het buitenland die via een uitwisselingsprogramma van een onderwijsinstelling komen studeren of die een kortlopende (maximaal 1 jaar) cursus doen. Om het toewijzingsproces van de 1.500 short stay kamers verder te automatiseren heeft de Key de gespecialiseerde oplossing easyMatch short stay in gebruik genomen.

easyMatch short stay faciliteert het volledige toewijzingsproces vanaf het moment dat een student zich meldt bij een onderwijsinstelling, tot aan de daadwerkelijk digitale ondertekening van het huurcontract en het voldoen van de eerste maand huur en eventuele borgsom.

De oplossing voor de Key stelt de aangesloten onderwijsinstellingen in staat om volledig zelfstandig de nieuwe studenten in te voeren die op zoek zijn naar een kamer in een bepaalde periode. Het systeem bepaalt vervolgens automatisch voor welke kamers de desbetreffende student in aanmerking komt en verstuurd een mail met login gegevens naar de student.

Wanneer de student inlogt krijgt hij/zij dan ook alleen de kamers te zien waarvoor hij/zij in aanmerking komt en die beschikbaar zijn in de periode dat de student in Nederland is. Via een intuïtieve website kan de student complexen en kamers bekijken en vergelijken. Wanneer de student de juiste kamer heeft gevonden kan de kamer vervolgens worden geboekt.

De oplossing genereert automatisch een huurcontract dat vervolgens digitaal door de student kan worden geaccordeerd. Vervolgens wordt het document weggeschreven in het document management systeem DISKIS (Cegeka-DSA ), wordt in Key2Wocas (Centric) een natuurlijk persoon aangemaakt en wordt deze gekoppeld aan de woning.

Bron: Qvision

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Qvision in de CorporatieGids 2014 te bekijken.