'ECM' centraal bij VVA-informatisering op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Alles draait om informatie, ook bij woningcorporaties." Dat stelt Joop Reijnhoudt van VVA-informatisering, één van de exposanten tijdens CorporatiePlein in Expo Houten. CorporatieGids.nl ging met hem in gesprek over wat bezoekers op 24 september van VVA-informatisering op dé bedrijfsvoering & ICT-vakbeurs voor woningcorporaties kunnen verwachten.

De hoeveelheid informatie bij woningcorporaties groeit volgens Joop iedere dag: "Niet alleen dat, het neemt ook steeds andere vormen aan. In basis is deze informatie gestructureerd opgeslagen in verschillende systemen. Maar veel informatie is ook ongestructureerd, zichtbaar of onzichtbaar, bewust of onbewust, opgeslagen in verschillende gegevensverzamelingen. Hoe een woningcorporatie daarmee het beste om kan gaan, noemen wij Enterprise Content Management (ECM), en dat staat bij ons op 24 september centraal."

Volgens Joop gaat ECM verder dan de wijze waarop informatie wordt verzameld en beheerd: "Het gaat ook over hoe informatie wordt gearchiveerd en ontsloten. Om hier bewust keuzes in te kunnen maken, moet je eerst inzicht én overzicht hebben in de huidige situatie en mogelijkheden. Vervolgens kunnen consequenties van keuzes worden afgewogen en kan worden bepaald welke applicatietoepassingen daarvoor binnen een organisatie kunnen worden ingezet."

ECM staat tijdens CorporatiePlein dan ook centraal bij VVA-informatisering: "Dit doen wij onder andere met een speciaal voor woningcorporaties ontwikkelde ECM Inventarisatieplaat," legt Joop uit. "Op de stand van VVA-informatisering kunt u kennismaken met onze ECM Inventarisatieplaat, waarmee u snel en eenvoudig overzicht en inzicht krijgt in de informatie binnen uw corporatie."

VVA-Informatisering is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 14.