Een originele kijk op succesvolle servicedesk medewerkers

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Ongetwijfeld heb je er weleens mee te maken gehad; een servicedesk medewerker. En…was je tevreden? Als het goed is wel, want op jouw vraag kreeg je gelijk een antwoord of jouw probleem bleek al snel niet meer te bestaan. Maar wat bepaalt of een servicedesk medewerker ook echt een topper is? Dit is onze originele kijk daarop:

Luisteren met grote oren!
Niet letterlijk natuurlijk, (tenzij je ze hebt) maar je moet wel het vermogen hebben om net even iets beter te luisteren dan gemiddeld. Anders ga je doorvragen naar de verkeerde dingen en ontstaan er misverstanden. Succesvolle servicedesk medewerkers luisteren niet alleen uitstekend, maar zijn ook communicatief zeer vaardig.

Elk probleem als kans zien
Elke klantvraag of probleem is een kans om de klant nog meer tevreden te maken. Dat is de mentaliteit waar wij van houden. Natuurlijk kan een klant ook even boos zijn. Begrip tonen, geduld hebben en positieve energie teruggeven is wat er dan moet gebeuren.

Geen hocus pocus, maar focus
In de ICT branche gaat het ook wel eens fout. Dat gebeurt bijvoorbeeld als servicedesk medewerkers geen expert blijken te zijn binnen hun vakgebied. Dan worden klanten van het bekende ‘kastje naar de muur’ gestuurd. Vandaar dat TSC ervoor gekozen heeft om de servicedesk in te richten voor verschillende vakgebieden. Dan krijg je iemand aan de lijn die ook kennis van zaken heeft. Focus dus! Omdat de advocatuur nou eenmaal iets anders is dan bijvoorbeeld een woningcorporatie.

Een ‘yes’ betekent pas succes!
Dat betekent dat er alles aan gedaan wordt om direct het probleem van de klant op te lossen. Anders krijg je de situatie dat ‘My computer says no’ nog steeds kan bestaan, terwijl er wel volgens een SLA op tijd een ticket is aangemaakt. Altijd door willen gaan en doortastend zijn zijn eigenschappen die hierbij passen. Logisch nadenken ook. “Ik bel u binnen vijf minuten even terug”, omdat je zeker weet wie in jouw team het antwoord heeft is bijvoorbeeld beter dan iemand doorverbinden.

Vrijheid betekent verantwoordelijkheid nemen
Succesvolle servicedesk medewerkers zijn mensen die bijvoorbeeld zelf de verantwoordelijkheid nemen om kennis op te doen. Dus jezelf willen uitdagen, opleidingen doen en altijd vooruit willen gaan. Wie dat doet kan zich namelijk veel vrijheden permitteren, omdat er een grotere zekerheid is dat problemen of vrager sneller worden opgelost.

Herkenbaar?
Misschien ben of ken je wel een servicedesk engineer die ons team zou kunnen versterken, maar vooral onze klanten. Als Servicedesk Engineer werk je vanuit jouw expertisegebied aan uitdagende technische projecten en help je dagelijks onze gebruikers met ICT-vraagstukken. Bij ons krijg je de ruimte om je expertise (verder) te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van Office 365, Powershell script en Azure.

Bron: The Sourcing Company, Foto: The Sourcing Company