Een schone, gezonde en veilige woonomgeving centraal bij Dolmans

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een schone, gezonde en veilige woonomgeving. Dat streven staat op 21 september centraal bij CorporatiePlein-nieuwkomer Dolmans. Een gesprek met Laetitia Simonis van Dolmans Specialistische Reiniging uit Utrecht: "Wat we ook doen, de bewoners én de corporatie houden er een goed gevoel aan over."

Op de vraag wat voor kansen Dolmans ziet voor innovatie bij woningcorporaties, vertelt Laetitia: "Naast de inzet van Smart Cleaning - wat lichter, schoner en duurzamer werkt -, de Stair-Well methode en het gebruik van het duurzame, gezonde en geld besparende LaundryPure, investeren wij in procesvernieuwingen als sociale innovatie. Denk hierbij aan de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, juist in de Specialistische Reiniging."

"Daarnaast gaan we verder door een ketensamenwerking met de woningcorporatie zelf aan te gaan en ervaren jobcoaches en -opleiders. Zo zorgen wij ervoor dat juist mensen uit de wijk duurzaam inzetbaar worden op de arbeidsmarkt. Bewoners met een beperking, bewoners die moeten re-integreren of mensen die op zoek zijn naar een leerplek kunnen dan in hun eigen wijk aan de slag. De bewoner is vaak blij met de baan en de verantwoordelijkheid, en doen extra hun best omdat het de eigen woonomgeving betreft. Ook creëer je direct een stukje sociale controle."

Schone, gezonde en veilige woonomgeving
"Als groep van specialistische bedrijven leveren wij ook maatwerk bij calamiteiten, glasbewassing, ontruimingen, schimmelbestrijding en asbestverwijdering," vertelt Laetitia op de vraag wat bezoekers van CorporatiePlein bij Dolmans kunnen verwachten. "We omringen corporaties met alle zorg, aandacht en vakmanschap die nodig is én staan razendsnel 24/7 voor hen klaar. Op CorporatiePlein willen wij hen alvast één garantie geven: wat we ook doen, de corporaties én haar bewoners houden er altijd een goed gevoel aan over."

Dolmans is op CorporatiePlein te vinden op stand 37.