Eenvoudig zelf de testregie uitvoeren met TestMonitor

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

SallandWonen is een Woningcorporatie werkzaam in Salland, werkgebied gemeente Raalte / Olst en Wijhe. Salland Wonen werkt aan duurzaam en betaalbaar wonen in Salland voor mensen die daar zelf minder goed in kunnen voorzien. 'Omdat goed wonen belangrijk is!'

Nicole Yussuf-Beerens is samen met enkele collega's werkzaam op de ICT afdeling van Salland Wonen in de functie "medewerker Applicatiebeheer en support". Tevens is zij testcoördinator, waarbij zij in de testperiodes de updates opstart en TestMonitor gebruikt van ontwerp, testuitvoering en daadwerkelijke analyse van de testresultaten.

“Ik ben hier eigenlijk alleen maar positief over, ik vind het een gebruikersvriendelijk systeem en zij zelf verbeteren het pakket ook dusdanig dat je steeds meer gemak hebt van het gebruik van TestMonitor.”

Nicole vertelt: “Ons primaire systeem is Tobias AX van Aareon, een primair pakket dat door meerdere corporaties wordt gebruikt. In dit pakket regel je o.a. de verhuur, vastgoed, inspecties, financiële zaken, etc.

Daarnaast gebruiken we het klant- en huurdersportaal van Embrace. Voor deze applicaties gebruiken we TestMonitor om de nieuwe releases te testen of belangrijke updates. Daarnaast hebben we nog vele andere applicaties draaien.”

Het proces van optimaliseren en verbeteren van leverancier tot interne klant
“Wij zijn vooral bezig met het optimaliseren, verbeteren van processen, kijken hoe de diverse systemen /applicaties daarin kunnen bijdragen. Daarnaast houden we ons bezig met de diverse releases van de applicaties om deze te monitoren en te zorgen dat alles goed blijft draaien.  Een belangrijk onderdeel hiervan is het contact met de diverse softwareleveranciers. In gesprek blijven over de toekomstige wijzigingen of verbeteringen, hoe we deze goed vorm kunnen geven en gezamenlijk kunnen inrichten voor SallandWonen.

En tot slot helpen en ondersteunen we medewerkers op de werkvloer in de omgang en werking van de verschillende applicaties.”

Kwaliteit van producten en diensten zijn verbeterd met TestMonitor
“De kwaliteit is verbeterd, doordat we de reguliere testgevallen die een key-user standaard moet doorlopen apart zetten van de testgevallen specifiek over releasenotes. En juist die items vanuit de releasenotes staan veelal updates niet in de weg, maar kunnen wel voor grote verbeteringen in het gebruik of voor je processen zorgen. Doordat we in TestMonitor deze verschillende type testgevallen splitsen, hebben we bij de testresultaten direct zicht op wat voor het huidige primaire proces goed is gegaan en wat later nog geoptimaliseerd kan worden.

Samen met de key-users bespreken we dan of die functionele aanpassingen structureel doorgevoerd gaan worden. Dit leidt dan weer tot aanpassingen in de primaire testgevallen.

Bij een nieuwe release kopiëren we eenvoudig een compleet project met alle reguliere teststappen voor de key-users. Dat bespaart enorm veel tijd aan de beheerzijde van TestMonitor. Wijzigingen worden dan in het gekopieerde project gedaan.

En zo is de cyclus rond."

TestMonitor helpt de medewerkers met eenvoudige handvaten.
“Het belangrijkste inzicht wat ik heb gekregen van TestMonitor is dat de medewerkers een heel eenvoudige structuur krijgen en precies weten wat ze moeten testen.

Zeker bij een grote migratie die wij hadden doorgevoerd, als het systeem helemaal nieuw is om dan voor jezelf nog steeds je eigen proces stap voor stap te doorlopen en bij te houden of het wel/niet werkt is moeilijk. Je kunt makkelijk iets vergeten, doordat je je werk zo vaak automatisch al doet waardoor je een stap overslaat. TestMonitor laat je vooral in het begin goed nadenken over je proces en welke stappen je wilt testen. Deze staan voor je klaar en je hebt altijd inzichtelijk hoe je deze teststap hebt beoordeelt. Als iedereen deze beoordelingen voor zichzelf in bijvoorbeeld een Excel werkblad gaan bijhouden, ben je binnen 'no time' de stand van zaken kwijt. Testmonitor heeft centrale verzameling van testresultaten en issues die je vervolgens als beheerder goed kan filteren op wat blokkerend is of fout en bij wie welke issues belegd zijn. "

Top5 redenen waarom wij voor TestMonitor kiezen!
“TestMonitor waardeer ik om :

  1. Gebruikersvriendelijk
  2. Centrale verzameling van testresultaten en issues
  3. Goede rapportages
  4. Overzichtelijk en eenvoudig
  5. Het team van TestMonitor ontwikkelt ook snel nieuwe features, waardoor het gebruik en toepasbaarheid steeds beter wordt.”

Bron: TESTMONITOR, Foto: Salland Wonen