Efficiency voordelen en geen rondslingerende facturen meer bij LEKSTEDEwonen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

LEKSTEDEwonen is gestart met het digitale factuurproces in de Corporatie Cloud. Binnen 3 maanden werd het proces bij de corporatie uit Vianen geïmplementeerd. Henk Kooij, manager Financiën bij LEKSTEDEwonen, is enthousiast en vertelt zijn eerste ervaringen.

Henk Kooij: “De aanleiding om te starten met het digitaliseren van het factuurproces was dat we efficiency voordelen wilden behalen en af wilden van rondslingerende facturen. We zagen de stapels facturen toenemen. Dit betekende dat je dagelijks mappen met facturen moest verspreiden, ervoor moest zorgen dat ze getekend werden en dat je ze vervolgens weer terug kreeg. Hierdoor raakten er soms facturen zoek en gingen er wel eens zaken in de procedure fout. Na intern overleg zijn we snel tot de conclusie gekomen dat het facturatieproces geautomatiseerd moest worden."


Corporatie Cloud
We zijn in gesprek gegaan met NCCW. De oplossing die zij boden via de Corporatie Cloud sloot naadloos aan bij de werkwijze die we nu hebben in ons primaire systeem BIS NOA. Vervolgens hebben nog bij twee collega corporaties, die het digitale factuurproces via de Corporatie Cloud al in gebruik hadden, gekeken en kwamen al snel tot de conclusie dat wat zij hadden, wij ook wilden. Dus toen zijn we de onderhandeling met NCCW ingegaan”.

Korte implementatie
“De samenwerking met NCCW verliep perfect zowel met de accountmanager als met de consultants die het implementeerden. Het hele traject is binnen 3 maanden afgerond. Doordat de werkwijze van het systeem aansluit bij de processen binnen BIS NOA is het ook door de organisatie snel opgepakt en wordt het breed gedragen. Het enige waar ze aan moesten wennen is dat ze niet meer de vertrouwde mappen met allemaal facturen voor hun neus kregen. Nu moeten ze erop vertrouwen dat wat in het systeem staat klopt maar dat heeft zich ruimschoots bewezen doordat het is gekoppeld aan de interne procuratieregeling. Hierdoor heb je ook minder controlehandelingen nodig, het systeem controleert zichzelf”.

Voordelen
“We merken nu volop de voordelen van het systeem. De doorloop tijd is korter, de kans op fouten is kleiner en we hebben overzicht van waar welke factuur zich bevindt en in welke fase. We zijn nu bezig om het aan te laten sluiten op het Klantvenster van Techxx”.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2015 te bekijken.