Eigen Haard over de samenwerking met Consolidated

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Consolidated is samen met drie andere dakpartners (BOKO, Patina en Wildschut) verantwoordelijk voor het complete dakonderhoud van het woningbezit van woningcorporatie Eigen Haard. Gezien de lange samenwerking met Eigen Haard vonden we het tijd voor een interview.

Sinds jaar en 'dak'
Consolidated en Eigen Haard hebben een lange geschiedenis en werken al sinds jaar en dak (dag) samen. In de jaren 80 is de samenwerking begonnen. “Ik werk graag samen met Consolidated”, zegt Stephan Garritsen, planmatig opzichter bij Eigen Haard. “Jullie komen je afspraken na, reageren snel en denken goed met ons mee. Ik kan inmiddels lezen en schrijven met jullie.”

In beton gegoten
Momenteel renoveert Consolidated de daken, bergingen en dakterrassen van zo’n 150 woningen voor Eigen Haard in Amsterdam-Oost. Ook zijn we bezig met een bijzonder project waarbij de daktuin die bovenop een parkeergarage ligt wordt gerenoveerd. Hier werken wij samen met Betonrestore, dat ook onderdeel is van de Msquared Groep (MSQ). “Dat is best een logistiek uitdagend project, mede omdat de parkeergarage tijdens de werkzaamheden toegankelijk moet blijven voor de bewoners”, zegt Stephan. “Jullie coördineren alle werkzaamheden met Betonrestore. Ik heb een centraal aanspreekpunt en dat werkt heel handig voor mij.”

Verduurzamen
Ook voor volgend jaar zijn de plannen voor de dakwerkzaamheden alweer gemaakt. Stephan: “Er worden weer flink wat daken gerenoveerd door jullie. Ook staat er weer een daktuin op een garage op de planning.” Bij het maken van de plannen voor volgend jaar kijken we ook gezamenlijk naar de energetische maatregelen die we kunnen nemen. We kijken waar we de isolatiewaarde van de daken kunnen verhogen. Stephan vervolgt: “Jullie mogen daar wat mij betreft nog meer in adviseren. Jullie weten als dakspecialist als geen ander hoe we de daken nog beter kunnen verduurzamen.”

Handige dak-data
Dat Stephan graag met ons samenwerkt, komt ook door het gebruik van Dakota, onze dakmanagement-tool. “Ik ben zeer te spreken over Dakota en beveel het vaak aan bij andere partijen.  Als opdrachtgever heb ik goed inzicht in welke daken de komende jaren onderhoud en renovatie nodig hebben. Alle gegevens heb ik overzichtelijk bij elkaar en kan snel schakelen. Werkten alle leveranciers maar met een systeem als Dakota!”

'Petje af'
Op de vraag of Stephan nog verbeterpunten heeft voor Consolidated, moet hij even nadenken. “Ik kan eigenlijk niets bedenken. Ik ervaar de samenwerking als positief en jullie leveren goed werk. Dus ook petje af voor de mannen op het dak. Er zijn soms wel kleine dingetjes, maar die kunnen we goed met elkaar bespreken. Ik snap wel dat Eigen Haard al zo lang met Consolidated werkt.” Net als Stephan zijn ook wij erg blij met de samenwerking. We zetten dan ook graag nog vele jaren ons beste beentje voor op de daken van Eigen Haard!

Stephan Garritsen is planmatig opzichter bij woningcorporatie Eigen Haard, waar hij 15 jaar werkzaam is. Hij is verantwoordelijk voor de werkbegeleiding en kwaliteitscontroles voor diverse projecten die Consolidated uitvoert voor Eigen Haard.

Bron: Consolidated, Foto: Eigen Haard