Enserve: 20 jaar puzzelen in de woonruimteverdeling

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Enserve bestaat 20 jaar en om dit lustrum te vieren, bundelden wij onze kennis, inzichten en ervaringen in het boek ‘De Puzzel van de Woonruimteverdeling’. Vandaag, tijdens CorporatiePlein in Houten, reikte directeur-bestuurder Karel Blom de eerste exemplaren uit aan Eric Angenent en Arjan Deutekom die beiden nauw betrokken waren bij de oprichting van Enserve in 2001.

In ‘De Puzzel van de Woonruimteverdeling’ komen medewerkers van Enserve, klanten en relaties aan het woord over de verschillende aspecten die binnen de woonruimteverdeling een rol spelen. Het geheel is een omvangrijke verzameling geworden van ervaringen en zienswijzen op de woningmarkt, samenwerking en de toekomst van de woonruimteverdeling. ‘De Puzzel van de Woonruimteverdeling’ is vanaf nu verkrijgbaar via Enserve.

Ja, ik ontvang graag een exemplaar van ‘De puzzel van de woonruimteverdeling’!
Mail ons

Spannende periode
Eric Angenent, huidig directeur-bestuurder van Vivare in Arnhem en Arjan Deutekom, destijds manager wonen bij Talis Nijmegen en tegenwoordig directeur-bestuurder van GoedeStede in Almere, namen het initiatief voor de fusie tussen Woonsignaal en Entree en stonden daarmee aan de basis van Enserve. Met de oprichting van Enserve hadden zij voor ogen om een transparante, eerlijke woonruimteverdeling te realiseren via een eenduidige werkwijze. Dit werd geregeld middels de zelfstandige organisatie Enserve.

Eric Angenent: “De start was een spannende periode. Het was zonder twijfel een nieuwe ontwikkeling die door menigeen met argusogen werd bekeken: gaat het werken, loopt het, doet Enserve het goed? Het was een pioniersfase in regionale samenwerking. Dat dit is gelukt, is dan ook met recht een prestatie te noemen.”

Voordeel voor woningzoekende
Eric twijfelt er niet aan dat woningzoekenden baat hebben bij regionale samenwerking: “Het complete woningaanbod is makkelijk toegankelijk en je kunt als woningzoekende de kans op je eigen succes bepalen doordat bij elke verhuurde woning staat op welke plek de huurder stond die de woning accepteerde en wat zijn of haar woonduur of inschrijvingsduur was. De verdeling is veel transparanter geworden.”

De kracht van Enserve
Eric kijkt nu met trots naar Enserve: “Het is een leuke club mensen. Wat ik vooral sterk vind, is dat zij zich niet meer louter richt op de praktische kant van de woonruimteverdeling, maar bijvoorbeeld ook meedenkt over hoe je een website goed toegankelijk maakt voor de woningzoekende. Enserve stelt bovendien uitstekende analyses op. Die combinatie van zaken technisch perfect uitvoeren en monitoren wat er in de markt gebeurt, dat is de kracht van Enserve.”

Bron: Enserve, Foto: Enserve