Enserve: Dé woningmarkt bestaat niet

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met een enorm aantal geïnteresseerde woningzoekenden voor een schaars aanbod aan huurwoningen, is woonruimteverdeling een dynamische en uitdagende opgave voor woningcorporaties. Want hoe realiseer je een transparante woningmarkt waar elke woningzoekende zijn weg weet te vinden? Enserve vertelt hier meer over op CorporatiePlein en wij lichten alvast een tipje van de sluier op met Relatiemanager Arjan Rook.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Woonruimteverdeling is een puzzel die bestaat uit allerlei stukjes: beleid, automatisering, vraag en aanbod. Elke corporatie, gemeente en regio legt haar eigen puzzel, want die is mede afhankelijk van lokale regelgeving. Enserve is dé specialist in woonruimteverdeling en weet als geen ander welke factoren een rol spelen bij het leggen van de puzzel. Bovendien spreken wij uit ervaring. Aan welke knoppen moet je draaien om je woonruimteverdeling invulling te geven en als je aan de ene knop draait, wat gebeurt er dan ergens anders?

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Woonruimteverdeling is complex en vraagt kennis en vaardigheid vanuit verschillende disciplines. Dé woningmarkt bestaat niet. Dit vraagt dat er een inspanning wordt geleverd om kennis te delen. dit is bij uitstek de expertise van Enserve. Bezoekers hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden voor hun vraagstukken rondom woonruimteverdeling. Vaak is dit namelijk al gedaan, alleen moet je dat maar net weten. Omdat Enserve landelijk werkt, heeft zij veel kennis en ervaring om te delen.

Als neutrale partij vormen wij de smeerolie tussen corporaties, gemeenten en softwareleveranciers. Door onze inzet op landelijk niveau zijn wij thuis in verschillende woningmarkten waar betrokkenen om uiteenlopende redenen voor uiteenlopende oplossingen kiezen. De puzzel van de woningmarkt is dynamisch, beweegt mee met de ontwikkelingen en is daarom nooit af. Dat zorgt ervoor dat het belangrijk is om ontwikkelingen goed te blijven volgen met actuele data en keuzes daarop af te stemmen. Corporaties hierin adviseren en ondersteunen is het werkgebied van Enserve.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Corporaties die willen sparren of willen leren van best practices uit andere regio’s, kunnen bij ons terecht. Wij adviseren over de manier waarop zij hun puzzel van woonruimteverdeling kunnen leggen. De woningmarkt staat onder druk en de opgave is enorm. Dat vraagt een inspanning om de verhuur van alle sociale huurwoningen transparant te verantwoorden. Binnen de woonruimteverdeling wordt bovendien een schat aan informatie vastgelegd en het is de kunst om deze op een goede manier te vertalen naar regelingen en processen.

Een transparante woningmarkt waar elke woningzoekende zijn of haar weg weet te vinden, dat zal iedereen onderschrijven als dé stip op de horizon. Deze stip bereiken we door te leren van elkaar en ervaringen te delen. Delen, leren en evalueren, daar gaat het om.

Enserve is op CorporatiePlein te vinden op stand 39.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Enserve