Enserve: De puzzel van woonruimteverdeling

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het groeiende aantal woningzoekenden, gecombineerd met een schaars aanbod van huurwoningen, zorgt voor grote uitdagingen op de woningmarkt. Hoe realiseer je een transparante markt waar woningzoekenden hun weg weten te vinden? Woonruimteverdeling is een complexe puzzel en op CorporatiePlein vertelt Enserve meer over de oplossing. Wij spraken voorafgaand aan de beurs daar alvast over met Bestuurder Mark Hut en Relatiemanager Tim Cornielje.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Of je nu een woningcorporatie of gemeente bent, de toenemende schaarste op de woningmarkt kun je alleen niet oplossen. Wij ook niet. Maar samen komen we een heel eind. Als de specialist in woonruimteverdeling weten we als geen ander welke factoren spelen bij het leggen van deze puzzel. Lokale regelgeving is een gegeven. Net als de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van vraag en aanbod én automatisering. Maar aan een aantal knoppen kunnen corporaties en gemeenten zelf draaien om op hun eigen manier invulling te geven aan woonruimteverdeling. En als we onze krachten bundelen, kunnen we woonruimteverdeling zo transparant en eerlijk mogelijk maken. We helpen corporaties en gemeentes bij elke stap van dit proces met managementinformatie en advies op basis van jarenlange ervaring.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
We werken samen met meer dan 80 woningcorporaties en meer dan 25 gemeentes in 8 regio’s door heel Nederland. Door onze onafhankelijke positie binnen de verschillende regio’s, hebben we veel kennis en ervaring opgedaan door het hele land. Wij delen deze kennis graag met de bezoekers, zodat zij niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden voor hun vraagstukken.

Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat de puzzel van woonruimteverdeling nooit af is. De situatie op de woningmarkt en regelgeving veranderen constant. Zoals met de Wet Versterking Regie op Volkshuisvesting. We volgen deze ontwikkelingen op de voet en stemmen op basis van actuele data onze keuzes daarop af. Daar hebben we ons eigen geavanceerde datasysteem voor: DOMIS 2.0. Met dit systeem voorzien we corporaties en gemeentes op een overzichtelijke manier van actuele data over woonruimteverdeling in hun regio.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Corporaties die willen sparren of willen leren van best practices uit andere regio’s, kunnen bij ons terecht. Met proactief advies, onafhankelijke data-analyse en deskundige begeleiding zorgen we ervoor dat de puzzelstukjes op hun plek vallen. Ons oogmerk: een transparant en efficiënt woonruimteverdeelsysteem, waarin iedereen zo’n eerlijk mogelijke kans krijgt.

Enserve is op CorporatiePlein te vinden op stand 37.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Enserve